- Home
- Externe
- (23.03.2020, 16:19)
- Tudor Potra
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Big Brother te poate identifica acum şi prin mască
- O firmă chineză de supraveghere şi-a adaptat algoritmii la condiţiile pandemiei
- Aplicaţia e folosită în primul rând în sectorul spitalicesc
- Ea poate fi însă folosită şi în acţiuni represive
Urmărește
1253 afișări
Big Brother te poate identifica acum şi prin mască
Compania de specialitate Hanwang spune că a lucrat încă de la începutul lunii ianuarie la o tehnologie care poate recunoaşte o persoană, chiar dacă poartă o mască chirurgicală. În condiţiile epidemiei actuale Covid-19, nu te poţi împiedica să crezi că e vorba de o reacţie a autorităţilor chineze la virus. Cu toate acestea, directorul tehnic al brandului, Huang Lei, a declarat că Hanwang a primit cererile de la spitale, chiar înainte ca epidemia să se fi răspândit în întreaga ţară.
„Problema recunoaşterii faciale mascate nu este nouă, dar aparţine familiei de recunoaştere facială cu ocluzie”, declară Huan Lei, managerul tehnic, menţionând că a întâmpinat provocări similare în nordul ţării, unde condiţiile meteo îi obligă pe oameni să-şi acopere feţele şi urechile. Astăzi, tehnologia este în centrul atenţiei. Ea era folosită iniţial pentru a recunoaşte ”mascaţii” doar în una din două situaţii iar testele de laborator arătau o precizie de doar 95%. El spune acum că precizia în condiţii din lumea reală este chiar mai bună, pentru că mai multe camere pot lua fotografii diferite ale aceleaşi persoane, pentru a îmbunătăţi acurateţea. Astfel, rata de identificare reuşită a ajuns la 99,5%.
La început, cererea de recunoaştere facială mascată ar fi vizat doar spitalele ce doreau să recunoască o asistentă care purta o mască. Când virusul a început să se răspândească în regiunea Hubei din China, cererea a explodat, de data aceasta de la staţiile de poliţie, gările şi birourile deja folosind tehnologia pentru a-şi urmări angajaţii. În plus, deşi recunoaşterea facială este acum obligatorie pentru unele tranzacţii din China, tehnologia sa de ocluzie se aplică şi în alte ţări. Potrivit Financial Times, Hanwang a instalat două milioane de camere de supraveghere în toată lumea. Printre clienţii firmei, Turcia şi Pakistanul, unde recunoaşterea facială a urmărit identificarea multor persoane cu barbă.
Financial Times relatează că algoritmii pe care se bazează sistemul lui Hanwang încearcă să determine cum ar arăta toată lumea din baza sa de date dacă ar purta o mască. Pentru a-şi îmbunătăţi ipotezele, Hanwang le-a cerut celor 2.000 de angajaţi să se pozeze purtând măşti. Dar a creat de asemenea o bază de date de 6 milioane de oameni care poartă măşti generate artificial. "Cu stiluri diferite, pentru a reflecta cele frecvent purtate în China", spune mass-media.
În plus faţă de epidemia actuală de coronavirus, rămâne de văzut dacă această tehnologie nu va fi utilizată în alte scopuri. Întrebat de Financial Times dacă nu va fi folosit, de exemplu, pentru identificarea protestatarilor din Hong Kong, Huang Lei a spus că a auzit de necesitatea unor "măsuri antiteroriste" în regiune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: La 1000 de zile de război, Ucraina atacă Rusia pentru prima dată cu rachetele americane cu rază lungă. A fost încălcată doctrina nucleară a lui Putin, promulgată chiar astăzi
-
Cine este noul secretar general adjunct al NATO. Mark Rutte a numit o femeie pentru a doua funcţie din Alianţă
-
Bursele încep să scadă după ce Ucraina a lovit în Rusia cu rachete fabricate în SUA: la Bucureşti indicele BET pierde 0,5%, peste Ocean contractele futures scad. În Europa toate marile burse sunt pe roşu
-
Germania suspectează sabotaj în cazul cablurilor submarine avariate din Marea Baltică
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Unul din cinci cupluri din România își dorește un copil, dar nu îl poate avea / Italia a adoptat cea mai dură lege din lume împotriva maternității surogat
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Fiii lui Prigoană riscă dosar penal!! Adriana Bahmuțeanu a aflat că băieții ei riscă să fie exmatriculați de la școală
CANCAN.RO
Cele 15 legume care previn cancerul, potrivit lui Dragoș Pătraru. Se găsesc în toate piețele și supermarketurile din România
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe