- Home
- Externe
- ANKARA, (11.10.2015, 11:16)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BILANŢUL atentatului de la Ankara a ajuns la 95 de morţi şi 246 de răniţi. Atacatorii au folosit bombe cu TNT şi bile metalice
Bilanţul dublului atentat comis sâmbătă în apropierea gării centrale din Ankara, înaintea unui miting pentru pace, a ajuns la 95 de morţi şi 246 de răniţi, a anunţat sâmbătă noaptea Biroul premierului turc, citat de agenţia Anadolu în pagina online.
Urmărește
6332 afișări
BILANŢUL atentatului de la Ankara a ajuns la 95 de morţi şi 246 de răniţi. Atacatorii au folosit bombe cu TNT şi bile metalice (Imagine: captura video)
Potrivit unui comunicat difuzat de Centrul de coordonare din cadrul Biroului premierului, 48 de răniţi se află în continuare la terapie intensivă. Dintre persoanele decedate, 52 au fost identificate, a precizat comunicatul.
Anterior, premierul Ahmet Davutoglu a anunţat trei zile de doliu naţional pentru victimele atentatului. Deşi identitatea autorilor nu este cunoscută, Davutoglu a precizat că există "indicii puternice" că exploziile de la Ankara au fost cauzate de doi kamikaze.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Oficiali din domeniul securităţii au declarat pentru Anadolu, sub protecţia anonimatului, că atacul a fost comis de doi kamikaze care au folosit bombe cu TNT şi bile metalice.
Aceştia au adăugat că metoda folosită de atacatori şi cantitatea de explozibil seamănă cu atentatul de la Suruc, din 20 iulie. Zeci de oameni au fost ucişi în oraşul din sudul Turciei, când o bombă a explodat în timpul unei reuniuni a activiştilor pro-kurzi.
Poliţia a anunţat că a găsit fragmente din cadavrele presupuşilor autori ai atacului de sâmbătă şi încearcă să-i identifice. Autorităţile verifică de asemenea imaginile înregistrate de camerele de supraveghere.
Procurorul şef din Ankara a anunţat că a fost demarată o anchetă, condusă de cinci procurori.
Acesta este atentatul cu cele mai multe victime din istoria modernă a Turciei şi deocamdată nu a fost revendicat de nicio grupare. Aproximativ 14.000 de persoane s-ar fi aflat în zonă în momentul exploziilor.
Atacul a fost comis în timp ce numeroase persoane se adunaseră în faţa gării pentru a participa la o manifestaţie în Piaţa Sihhiye, din apropiere. Participanţii la miting, organizat de Confederaţia Sindicatelor din Sectorul Public (KESK) şi mai multe ONG-uri, cereau încetarea conflictului dintre organizaţia teroristă PKK şi statul turc.
Circulaţia trenurilor prin gara centrală a fost perturbată de explozii, a anunţat Compania feroviară turcă. Mai multe geamuri ale gării au fost sparte de forţa deflagraţiei.
Atentatul a avut loc cu trei săptămâni înaintea alegerilor legislative anticipate de la 1 noiembrie, convocate după ce partidele parlamentare nu au reuşit să formeze un Guvern în urma alegerilor generale de la 7 iunie.
Atacul a fost condamnat de lideri din toată lumea, iar mai multe sindicate din Turcia au anunţat o grevă de trei zile în semn de protest.
Sâmbătă seara, au avut loc demonstraţii în mai multe oraşe din Turcia, inclusiv la Istanbul, Izmir şi Eskisehir.
Citeşte şi: CRONOLOGIE: Principalele atentate din Turcia începând din 1982. Atacul de sâmbătă, cel mai sângeros
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Turcia interzice difuzarea imaginilor de la atentatul din Ankara, din "motive de securitate"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe