- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bilanţul catastrofei din Ungaria a ajuns la opt morţi
Cadavrul celei de-a opta victime a deversării de noroi toxic din vestul Ungariei a fost găsit în apropierea oraşului Devecser, grav afectat de dezastru, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al departamentului de gestionarea a catastroferlor, Tibor Dobson.
Bilanţul catastrofei din Ungaria a ajuns la opt morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cel de-al optulea cadavru a fost găsit la o săptămână după ce rezervorul deţinut de compania MAL Zrt cu sediul la Ajka a cedat, deversând noroi toxic în satele învecinate, unde 280 de case au fost distruse, iar 150 de persoane au fost rănite.
Temerile privind o nouă deversare s-au intensificat, după depistarea unei fisuri de 54 de centimetri în peretele nordic al rezervorului. Satul cel mai apropiat, Kolontar, a fost deja evacuat la sfârşitul săptămânii, iar locuitorii aşteaptă o decizie a Guvernului pentru a se întoarce în casele lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
Un dig de protecţie care traversează satul este în construcţie, acesta urmând să fie gata luni seara.
Între timp, se strâng donaţii pentru familiile care şi-au pierdut locuinţele, o companie locală oferindu-se chiar să construiască 15 apartamente cu un cost total de 500.000 de euro. Multe alte firme s-au oferit să preia în grijă copiii până la rezolvarea situaţiei.
La 4 octombrie, sute de metri cubi de noroi roşu toxic s-au deversat dintr-un rezervor fisurat al uzinei din Ajka, exploatată de grupul ungar MAL, poluând o suprafaţă de 40 de kilometri pătraţi şi distrugând ecosistemul râurilor Torna şi Marcal. Acesta a ajuns sub o formă diluată în Raba, afluentul direct al Dunării, apoi chiar în marele fluviu.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO