"Una dintre ţările care, în cursul ultimilor ani, a susţinut financiar opoziţia iraniană este Olanda", afirmă Centrul pentru infracţiuni informatice al Gardienilor Revoluţiei, într-un comunicat citat de cotidianul Khorassan.
Conform comunicatului, Parlamentul olandez a aprobat în 2005, la propunerea deputatului ecologist de origine iraniană Farah Karimi, un buget de 15 milioane de euro pentru susţinerea "pluralismului mediatic în Iran".
Fondurile au fost folosite pentru sprijinirea site-urilor Internet persane ostile Republicii Islamice, cum sunt Iran Gouya, Rooz online sau postul de radio Zamaneh, care emite în persană, dar are sediul în Olanda, adaugă comunicatul Gardienilor Revoluţiei.
Textul adaugă că "proiectul de complot" a fost desfăşurat "în coordonare cu Marea Britanie" şi cu "planificarea discretă" a Statelor Unite.
Autorităţile iraniene au lansat în ultimele luni o amplă ofensivă împotriva site-urilor Internet, iar Gardienii Revoluţiei au primit misiunea de "a apăra revoluţia islamică în faţa operaţiunilor psihologice".
Comunicatul adaugă că o parte a bugetului aprobat de Parlamentul olandez a fost folosită pentru a ajuta organizaţii neguvernamentale iraniene, printre care se numără şi centrul Rahi de sprijin juridic pentru femei. Gardienii Revoluţiei adaugă că proiectul are ca scop "încurajarea deviaţiilor sexuale şi morale în societate", "sporirea ameninţărilor" împotriva Iranului şi "dezvoltarea ideii că actualul guvern este incapabil".
În martie, Gardienii Revoluţiei au afirmat că "au desfiinţat mai multe reţele care au creat site-uri internet antireligioase, obscene şi contrarevoluţionare", adăugând că "mai multe persoane, dintre care unele locuiau (în mod obişnuit – n.red.) în străinătate, au fost arestate şi predate autorităţilor judiciare".