Bilanţul seismului produs în nordul Japoniei a crescut la zece morţi

Bilanţul seismului violent produs, sâmbătă, în nordul Japoniei a crescut, luni, la zece morţi, în timp ce echipele de intervenţie continuau operaţiunile de recuperare a supravieţuitorilor în zona muntoasă şi izolată cea mai afectată de cutremur.

11 afișări
Imaginea articolului Bilanţul seismului produs în nordul Japoniei a crescut la zece morţi

Bilanţul seismului produs în nordul Japoniei a crescut la zece morţi (Imagine: Mediafax/AFP)

Un cadavru a fost recuperat din ruinele unui imobil din prefectura Miyagi, potrivit unui oficial local. Clădirea s-a prăbuşit în urma unei puternice alunecări de teren provocată de seismul cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter.

Alte 12 persoane sunt în continuare date dispărute, trei dintre acestea fiind locatari ai clădirii din prefectura Miyagi, în timp ce 231 de persoane au fost rănite în urma seismului, potrivit autorităţilor din domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă.

Peste 200 de persoane au fost cazate în adăposturi temporare iar autorităţile transportă apă potabilă cu camioanele în zonele afectate, unde 3.500 de locuinţe sunt private de apă curentă iar alte 300 nu mai sunt alimentate cu energie electrică.

Circa 50 de persoane care locuiesc în cătune îndepărtate din prefectura Miyagi sunt complet izolate de echipele de intervenţie.

Şansele găsirii de supravieţuitori în urma seismului violent produs în nordul Japoniei s-au diminuat luni, iar operaţiunile de căutare au fost reduse din cauza riscului unor alunecări de teren.

Peste 300 de militari, poliţişti şi pompieri au reluat căutările luni, în zori, în zona pensiunii prăbuşite în care a fost identificat cadavrul care a ridicat bilanţul victimelor la zece.

Alunecările de teren au provocat în unele locuri întreruperea cursurilor râurilor, creând lacuri artificiale care ameninţă în orice moment să se reverse şi să genereze noi alunecări de teren.

Situaţia devine din ce în ce mai periculoasă din cauza multiplicării replicilor, peste 300 fiind înregistrate în urma seismului produs la graniţa dintre prefecturile Iwate şi Miyagi, regiune muntoasă situată la aproximativ 350 de kilometri nord de Tokyo, care, până în prezent, nu a fost considerată zonă cu activitate seismică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici