BILD: Planul de război al lui Putin până în 2026. Care sunt regiunile pe care Rusia vrea să le cucerească / Kuleba: mulţi sceptici vor ca Ucraina să renunţe la luptă

Rusia ar elabora un plan nou de război care urmăreşte extinderea operaţiunilor de luptă în Ucraina pentru încă trei ani şi capturarea unor oraşe importante, scrie Bild, citând surse din serviciile de informaţii germane.

Urmărește
6380 afișări
Imaginea articolului BILD: Planul de război al lui Putin până în 2026. Care sunt regiunile pe care Rusia vrea să le cucerească / Kuleba: mulţi sceptici vor ca Ucraina să renunţe la luptă

Obiectivele strategice ale Rusiei până la sfârşitul anului 2024 includ ocuparea completă a regiunilor Doneţk şi Lugansk ale Ucrainei şi a unor părţi din Oblastul Harkov, până la râul Oskil.

Forţele armatei ruse intenţionează apoi să cucerească părţi semnificative din regiunile Zaporojie, Dnepropetrovsk şi Harkov până la sfârşitul anului 2026, inclusiv oraşele strategice Harkov, Dnipro şi Zaporojie.

Ministrul de externe ucrainean, Dmîtro Kuleba, a transmis într-un text publicat pe Foreign Affairs Magazine, că mulţi sceptici vor ca Ucraina să renunţe la luptă pe fondul pesimismului.

„În urmă cu aproape doi ani, Rusia a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei. Pe măsură ce se apropie o nouă iarnă, vocile sceptice cu privire la perspectivele ţării devin tot mai puternice - nu în cadrul reuniunilor diplomatice sau al sesiunilor de planificare militară, ci mai degrabă în ştiri şi în comentariile experţilor. Cei mai mulţi nu susţin în mod deschis că Ucraina ar trebui pur şi simplu să renunţe la luptă, dar pesimismul, susţinut de argumente presupus pragmatice, are implicaţii strategice clare, care sunt atât periculoase, cât şi greşite”, a transmis Dmîtro Kuleba.

Rapoartele serviciilor secrete de informaţii germane arată că nu există planuri imediate pentru atacuri ale Rusiei în direcţiile Herson sau Odesa.

Kremlinul vrea să controleze teritoriile de pe malul stâng al râului Nipro, poziţionând râul ca un nou front în conflict.

Armata Rusiei este dispusă să suporte victime de până la 100.000 de militari pe an.

Raportul adaugă că Rusia se bazează pe scăderea sprijinului occidental pentru Ucraina şi vorbeşte despre „negocieri de pace” fără intenţii serioase în acest sens. Potrivit raportului serviciilor secrete germane, Kremlinul nu are intenţii pentru un armistiţiu.

Ministrul ucrainean de externe a declarat că „o victorie ucraineană va necesita rezistenţă strategică şi viziune” şi că „factorii de decizie politică de la Washington şi din alte capitale ar trebui să aibă în vedere imaginea de ansamblu şi să rămână pe drumul cel bun”.

„Scepticii au dreptate că recenta noastră contraofensivă nu a dus la eliberarea terenurilor ocupate, aşa cum a reuşit armata ucraineană în toamna anului 2022 în regiunea Harkov şi în oraşul Herson. Observatorii, inclusiv unii din Ucraina, au anticipat rezultate similare în ultimele câteva luni, iar când succesul imediat nu s-a materializat, mulţi au cedat în faţa pesimismului. Însă pesimismul este nejustificat şi ar fi o greşeală să lăsăm ca înfrângerea să ne influenţeze deciziile politice din viitor. În schimb, factorii de decizie politică de la Washington şi din alte capitale ar trebui să aibă în vedere imaginea de ansamblu şi să rămână pe drumul cel bun. O victorie ucraineană va necesita rezistenţă strategică şi viziune - aşa cum a fost cazul contraofensivei noastre recente, eliberarea fiecărui kilometru pătrat de teritoriu necesită sacrificii enorme din partea soldaţilor noştri - dar nu există nicio îndoială că victoria e posibil de obţinut”, a mai spus ministrul de externe.

Ministrul spune că o victorie a Rusiei ar încuraja alţi lideri agresori la nivel mondial să aplice aceeaşi strategie precum Vladimir Putin în Ucraina: „De-a lungul a aproape doi ani de război brutal în Ucraina, preşedintele rus Vladimir Putin a ridicat miza până în punctul în care jumătăţile de măsură sunt imposibile. Orice alt rezultat în afară de o înfrângere clară a Rusiei în Ucraina ar avea implicaţii îngrijorătoare, şi nu doar pentru ţara mea - ar provoca o dezordine globală care ar ameninţa în cele din urmă şi Statele Unite şi aliaţii săi. Liderii autoritari şi agresorii din întreaga lume urmăresc îndeaproape rezultatele aventurii militare a lui Putin. Succesul său, chiar dacă ar fi parţial, i-ar inspira să îi calce pe urme. Înfrângerea sa va arăta clar nebunia de a încerca”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici