Bill Clinton vorbeşte într-un documentar realizat pentru campania lui Obama

Fostul preşedinte american Bill Clinton apare în documentarul realizat de echipa de campanie a lui Barack Obama care va fi lansat joi, lăudând mai ales onorabila decizie luată de acesta de a îl ucide pe Osama Ben Laden.

Urmărește
152 afișări
Imaginea articolului Bill Clinton vorbeşte într-un documentar realizat pentru campania lui Obama

Bill Clinton (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"El a ales calea cea mai dificilă şi mai onorabilă" explică fostul preşedinte foarte popular, spre finalul documentarului de 17 minute ce glorifică mandatul lui Barack Obama.

"Când am văzut ce s-a întâmplat, mi-am spus «Sper că asta ar fi fost decizia pe care aş fi luat-o şi eu»", adaugă democratul în filmul intitulat "Drumul pe care l-am parcurs", narat de actorul Tom Hanks şi realizat de Davis Guggenheim, care a primit premiul Oscar pentru documentarul "Un adevăr incomod" ("An inconvenient truth").

Barack Obama, confruntat cu mai multe opţiuni, a ales singur să trimită în mai anul trecut un commando de puşcaşi marini în Pakistan pentru a îl înlătura pe liderul organizaţiei extremiste Al-Qaida.

Acest documentar care va fi lansat joi în Statele Unite este o tentativă a echipei de campanie a lui Obama de a arăta luptele interne cu care şeful statului se confruntă zilnic şi felul în care acesta a ghidat ţara prin momente dificile.

Republicanii l-au ridiculizat pe Davis Guggenheim deoarece acesta a declarat pentru CNN că nu a reuşit să găsească argumente pentru a critica acţiunile lui Barack Obama la conducerea Statelor Unite.

Bill Clinton, singurul preşedinte democrat reales după Franklin Delano Roosevelt, trebuie să participe la mai multe evenimente din campania pentru Barack Obama.

Relaţiile dintre cei doi s-au îmbunătăţit de la ultima campanie prezidenţială din 2008 când Bill Clinton o susţinea pe soţia sa, Hillary, care candida la învestitura democrată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici