- Home
- Externe
- WASHINGTON, (04.12.2013, 08:02)
- Anna Primac
Bill Clinton vrea reguli clare cu privire la spionarea şefilor de stat
Fostul preşedinte american Bill Clinton a apreciat că dezvăluirile privind spionarea unor şefi de stat de către Agenţia americană pentru Securitatea Naţională (NSA) au afectat imaginea Americii pe plan internaţional şi au sporit necesitatea unor reforme.
Urmărește
321 afișări
Bill Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Cred că avem nevoie de reguli foarte explicite cu privire la interceptarea conversaţiilor liderilor străini", a declarat Clinton, într-un interviu pentru postul de televiziune american Fusion difuzat marţi.
El a subliniat că în timpul preşedinţiei sale (1993-2001), o astfel de decizie depindea de lideri. "Dacă credeam că ei comiteau acţiuni ostile Statelor Unite (...), atunci (agenţiile americane de informaţii) o puteau face. Dar nu sunt sigur, nu aveam capacitea la acea vreme să facem ceea ce se face în prezent", a spus democratul.
"Avem nevoie de mai multă transparenţă, de mai multă protecţie a vieţii private şi de mai multă securitate", a adăugat el. "Suntem într-o situaţie în care oamenii nu ştiau ce se întâmplă. Şi, având în vedere modul în care au fost utilizate datele, nu este evident că acest lucru ne-a maximizat securitatea, ci este evident că oamenii cred că şi-au pierdut un pic din viaţa privată", a continuat Clinton.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
-
Liderul Transnistriei vizitează Moscova în contextul crizei energetice
-
Premierul Franţei: Trebuie să rămânem fermi în faţa „noii dezordini mondiale” întruchipate de Musk
"Este foarte important să purtăm o discuţie cu adevărat publică despre care ar trebui să fie regulile", a spus el.
Fostul preşedinte american a recunoscut că dezvăluirile declanşate de fostul consultant al NSA Edward Snowden au avut un impact negativ.
"Nu doar în America Latină, ci şi în Europa şi Asia. Este, de altfel, interesant, deoarece în unele dintre aceste ţări s-a dovedit că anumite guverne făceau acelaşi lucru sau că alte guverne ne-au dat permisiunea să facem acest lucru", a spus fostul şef de stat.
De la primele dezvăluiri ale lui Snowden, în iunie, în Statele Unite au fost elaborate proiecte multiple de reformare a legilor care stabilesc cadrul practicilor supravegherii NSA. Preşedintele Barack Obama s-a declarat în favoarea unei consolidări a măsurilor privind tutela şi controlul exercitate de Congres şi justiţie, iar unii reformatori intenţionează să meargă şi mai departe şi să pună capăt programelor de colectare masivă a metadatelor cetăţenilor americani.
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi / NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia
-
ieri, 22:42
Tudorel Toader: Eu cred că ar trebui să poată candida Călin Georgescu