„Bill Gates al Marii Britanii” este dat dispărut de pe iahtul scufundat în Sicilia

Mike Lynch sau „Bill Gates al Marii Britanii” este unul dintre cei 6 pasageri daţi dispăruţi după ce iahtul de lux Bayesian s-a scufundat în largul coastei Siciliei.

Urmărește
3250 afișări
Imaginea articolului „Bill Gates al Marii Britanii” este dat dispărut de pe iahtul scufundat în Sicilia

Sursa foto: Facebook, Mike Lynch

Britanicul Mike Lynch şi soţia sa, având o avere de 852 de milioane de lire sterline, conform unui raport Sunday Times din 2023, se aflau împreună pe iahtul de lux care s-a scufundat în această dimineaţă în apropiere de oraşul italian Palermo, scrie Yahoo! News.

În timp ce soţia lui se află printre cei 15 pasageri salvaţi, „Bill Gates al Marii Britanii”, după cum a fost adesea numit Lynch, a fost dat dispărut împreună cu alte 5 persoane.

Dar cine este mai exact Mike Lynch?

Lynch este fondatorul mai multor companii din Marea Britanie.

El şi-a înfiinţat prima afacere, Lynett Systems, la sfârşitul anilor '80, în timp ce încă studia pentru doctorat, cu un împrumut de 2.000 de lire sterline negociat într-un bar, fabricând produse audio pentru industria muzicală.
 
În 1991, a fondat Cambridge Neurodynamics, care s-a axat pe recunoaşterea amprentelor digitale, iar în 1996 a înfiinţat compania de software de afaceri Autonomy.
 
În 2011, anul în care Autonomy a fost vândută către Hewlett-Packard (HP) pentru 8,6 miliarde de lire sterline, fondatorul britanic a fost numit de revista Computer Weekly drept cea mai influentă persoană din domeniul IT din Regatul Unit. După vânzare, a înfiinţat firma de capital de risc Invoke Capital.

Mike Lynch a fost implicat recent într-un proces pentru care a petrecut 13 luni în arest la domiciliu din cauza unor acuzaţii de fraudă şi conspiraţie. El nu a fost găsit însă vinovat în niciunul dintre cazuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici