Biroul Oval, redecorat de noul preşedinte. Joe Biden şi-a pus amprenta personală asupra celebrului birou din Casa Albă

  • Biden a făcut schimbări esenţiale în Biroul Oval, noul său loc de muncă: a adus noi busturi şi tablouri, dar a menţinut biroul din lemn masiv folosit şi de vechile administraţii Donald Trump şi Barack Obama.
Urmărește
2481 afișări
Imaginea articolului Biroul Oval, redecorat de noul preşedinte. Joe Biden şi-a pus amprenta personală asupra celebrului birou din Casa Albă

FOTO BBC Legendă: 1. steagul SUA 2. Bustul lui César Chávez 3 Steagul prezidenţial 4. Fotografii de familie 5. Ordine de semnat 6. Biroul Resolute 7. Pictură a lui Benjamin Franklin 8. Bustului lui Harry Truman

Preşedinţii SUA îşi pun propria amprentă asupra Biroului Oval la momentul preluării funcţiei, iar schimbările produse pe 20 ianuarie spun multe despre modul în care Joe Biden vrea să-şi îndeplinească mandatul.
 
Camera preşedintelui a fost umplută cu portrete şi busturi ale unora dintre cei mai reprezentativi şi influenţi lideri ai istoriei americane.
 
Din Biroul Oval a dispărut portretul lui Andrew Jackson, al şaptelea preşedinte al SUA (din secolul al XIX-lea) şi un populist controversat, cu care preşedintele Trump s-a identificat frecvent, şi care s-a confruntat şi cu cenzura, deşi nu a fost niciodată pus sub acuzare.
 
Portretul lui Andrew Jackson a fost înlocuit cu unul al lui Benjamin Franklin, unul dintre părinţii fondatori ai SUA care a fost, de asemenea, scriitor, om de ştiinţă şi filozof. Portretul lui Franklin a fost destinat să reprezinte interesul preşedintelui Biden de a urma ştiinţa în timp ce încearcă să combată pandemia de coronavirus.
 
Când va ridica privirea de la biroul său, Biden va vedea, flancând şemineul, busturile reverendului Martin Luther King Jr. şi Robert F Kennedy - procuror general al SUA în timpul mandatului fratelui său - două personalităţi care au militat pentru drepturile civile.
 
Alte busturi din cameră includ o altă figură cheie în mişcarea pentru drepturile civile, Rosa Parks.
 
De asemenea notabil este un bust al lui César Chávez, un lider sindical american şi activist latino-american, precum şi o sculptură a tribului Chiricahua Apache care i-a aparţinut primului congresman japonezo-american ales vreodată în legislativul SUA.
 
Portretul unui alt fost preşedinte, Thomas Jefferson, a fost împerecheat cu cel al fostului secretar al trezoreriei, Alexander Hamilton, cu care nu era de acord adesea, ca „semn distinctiv al modului în care diferenţele de opinie sunt esenţiale pentru democraţie”.
 
Portrete ale altor doi foşti preşedinţi celebri, George Washington şi Abraham Lincoln, au fost, de asemenea, unite. 
 
Noul preşedinte a adăugat şi unele obiecte personale, printre acestea aflându-se mai multe fotografii cu familia sa şi cu fiul său răposat, Beau Biden.
 
O caracteristică definitorie pentru Biroul Oval a rămas însă aceeaşi: Biden a ales să folosească biroul Resolute, numit aşa fiindcă a fost construit din lemn al navei de explorare HMS Resolute.
 
Biroul Resolute este un birou masiv din stejar, strâns asociat cu preşedinţii Statelor Unite, datorită plasării sale proeminente în biroul oval.
Biroul a ajuns la Casa Albă în noiembrie 1880, ca un cadou al reginei britanice Victoria. A devenit una dintre cele mai recunoscute piese de mobilier american în timpul administraţiei preşedintelui John F. Kennedy, după ce soţia sa şi-a dat seama de semnificaţia sa istorică şi a pus-o în biroul oval.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici