- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Biserica din Anglia şi Banca Angliei şi-au cerut scuze pentru legăturile lor istorice cu sclavia
Biserica din Anglia şi Banca Angliei şi-au cerut scuze joi seară pentru legăturile lor istorice cu sclavia prin vicari, episcopi şi guvernanţi ai Băncii care au beneficiat de comerţul din secolul al XIX-lea, relatează Independent.
Biserica din Anglia şi Banca Angliei şi-au cerut scuze pentru legăturile lor istorice cu sclavia
Biserica a spus că legăturile sale cu sclavia sunt „o sursă de ruşine”, întrucât s-a arătat că zeci de biserici au fost finanţate prin compensaţii plătite, în urma aboliri sclaviei prin actul din 1833, către proprietarii de plantaţii.
O nouă analiză a unei baze de date realizată de University College London a constatat că aproape 100 de clerici, inclusiv un episcop care au beneficiat de sclavie erau din Biserica Angliei. Şase guvernanţi şi patru directori ai Băncii Angliei sunt, de asemenea, prezenţi ca beneficiari în baza de date.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Între aceştia este inclus şi Sir John Rae Reid, guvernator între 1839 şi 1841 şi director al West India Co, căruia i s-a plătit suma 7,1 milioane de lire sterline în banii de azi de la17 plantaţii, cu 3.100 de sclavi, din zona Caraibe.
Banca a promis joi seara să blocheze imagini cu foştii săi lideri implicaţi descriind comerţul din secolele 18 şi 19 ca fiind „o parte inacceptabilă a istoriei engleze”.
Cercetările arată că 151 de clerici din baza de date au fost implicaţi în cereri în valoare de 66 de milioane de lire sterline în bani de astăzi, 96 dintre ei provenind din Biserica Angliei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO