Blinken afirmă că lupta împotriva dezinformării este "un interes vital pentru securitatea naţională a SUA"

Combaterea dezinformării, inclusiv a conţinutului bazat pe inteligenţa artificială, este un interes "vital" de securitate naţională şi o prioritate diplomatică pentru Statele Unite, a declarat luni secretarul de stat Antony Blinken, în cadrul unui summit pentru democraţie desfăşurat la Seul.

Urmărește
162 afișări
Imaginea articolului Blinken afirmă că lupta împotriva dezinformării este "un interes vital pentru securitatea naţională a SUA"

Blinken se află în Coreea de Sud pentru cel de-al treilea Summit pentru democraţie, o iniţiativă a preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden, care reuneşte oficiali guvernamentali, ONG-uri şi membri ai societăţii civile.

Afirmând că tehnologiile digitale, inclusiv atât social media, cât şi inteligenţa artificială, "accelerează dramatic viteza şi răspândirea dezinformării", Blinken a prezentat eforturile SUA de a contracara această problemă.

"Construirea unui mediu informaţional mai rezilient este un interes vital pentru securitatea naţională a SUA şi o prioritate urgentă pentru diplomaţia noastră", a spus el, potrivit AFP.

"Astăzi, Departamentul de Stat publică ceea ce numim «Foaia de parcurs democratică», care cuprinde recomandări pentru a ajuta oamenii să devină mai conştienţi şi mai rezistenţi la manipularea informaţiilor", a spus el.

Aceasta ar include "încurajarea platformelor de social media să eticheteze conţinutul generat de inteligenţa artificială, astfel încât utilizatorii să ştie când o imagine este reală sau când nu este", a spus el.

Blinken a prezentat, de asemenea, o serie de eforturi de sprijinire a industriei media, inclusiv o reprimare a "utilizării abuzive a programelor comerciale de spionaj pentru supravegherea şi hărţuirea jurnaliştilor, a apărătorilor drepturilor omului şi a altora - inclusiv prin utilizarea sancţiunilor, a controalelor la export şi a restricţiilor privind vizele pentru a trage la răspundere guvernele şi firmele".

La summitul de anul trecut, 10 ţări s-au angajat să se asigure că tehnologia de spionaj a fost implementată "în conformitate cu drepturile universale ale omului şi libertăţile fundamentale", a declarat el, iar alte şase ţări, printre care şi Coreea de Sud, ţara gazdă, au semnat în acest an.

Site-urile de propagandă se bazau în trecut pe un număr mare de creatori de conţinut, dar instrumentele de inteligenţă artificială generativă oferă acum o modalitate mult mai ieftină şi mai rapidă de a fabrica conţinut care este adesea greu de descifrat de informaţiile autentice.

Sute de site-uri cu inteligenţă artificială, care imită surse de ştiri, au apărut în ultimele luni, alimentând o explozie de relatări false, despre care analiştii spun că alimentează alarma într-un an cu alegeri cu miză mare în întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici