- Home
- Externe
- WASHINGTON, (21.01.2020, 23:09)
- Departamentul Externe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bloomberg: Campaniile antisinucidere ar putea reduce rata mortalităţii în SUA în următorul deceniu
Îmbunătăţirea metodelor de prevenire a sinuciderilor au cel mai mare potenţial de a salva vieţi în următorul deceniu, în contextul înmulţirii cazurilor de acest fel în Statele Unite, informează agenţia Bloomberg.
Urmărește
259 afișări
Sursa FOTO: Pixabay
Care este succesul major ce ar putea salva cele mai multe vieţi în SUA în următorii zece ani? În anii 2020, cercetările medicale probabil vor avansa în contracararea unor factori majori de deces precum bolile cardiace şi cancerul. Dar cel mai mare potenţial de a salva vieţi ar putea fi modalităţile de prevenire a sinuciderilor, notează Bloomberg.
Potrivit statisticilor oficiale, numărul sinuciderilor în rândul tinerilor a crescut cu 56% în perioada 2007-2017. Multiplicarea sinuciderilor ar putea fi cauzată de multe lucruri - accentuarea sentimentelor de disperare, epidemia opioidă, accesul facil la arme de foc şi chiar numeroasele grupuri online care oferă sfaturi privind sinuciderea. De asemenea, un factor ar putea fi că sunt raportate mai multe cazuri considerate sinucideri, în loc de a fi ascunse prin catalogarea ca fiind accidente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Conform statisticilor, sinuciderea reprezintă a doua cauză de deces din SUA în categoria de vârstă 10-34 de ani şi a patra pentru categoria 34-54 de ani.
"Dat fiind că nu a fost studiată ca fiind în totalitate problemă medicală, există posibilitatea reducerii cazurilor fără evoluţii tehnologice spectaculoase. Un număr de telefon din trei cifre, aprobat în decembrie 2019 de Comisia Federală de Comunicaţii, ar putea deveni una dintre principale măsuri de sănătate publică ale secolului. În plus, cercetătorii au succes într-o anumită măsură în utilizarea sistemelor de inteligenţă artificială pentru identificarea persoanelor cu tendinţe sinucigaşe, cele care pot fi salvate prin discuţii terapeutice şi prin medicaţie", subliniază agenţia Bloomberg.
John Pestian, directorul Centrului de medicină computerizată al Spitalului Pediatric din Cincinnati, a explicat că există mai multe tipuri de sinucideri. Multe sunt generate de afecţiuni mentale cronice. El speră să fie descoperite medicamente pentru atenuarea durerii emoţionale cronice.
Specialistul Edwin Schneidman scrie în lucrarea "The Suicidal Mind" că terapeuţii le pot prezenta pacienţilor o serie de alternative pentru a-i opri să se sinucidă.
Liniile telefonice sunt cruciale şi, potrivit estimărilor oficiale, resursele alocate ar putea fi la nivelul de 570 de milioane de dolari în primul an şi de 175 de milioane în al doilea.
De asemenea, utilizarea algoritmilor comportamentali specifici inteligenţei artificiale ar putea fi o soluţie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Bloomberg: Trump ar fi făcut presiuni asupra secretarului de Stat pentru a-l determina să intervină în favoarea unui client al lui Giuliani, avocatul liderului de la Casa Albă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe