- Home
- Externe
- WASHINGTON, (21.01.2020, 23:09)
- Departamentul Externe
Bloomberg: Campaniile antisinucidere ar putea reduce rata mortalităţii în SUA în următorul deceniu
Îmbunătăţirea metodelor de prevenire a sinuciderilor au cel mai mare potenţial de a salva vieţi în următorul deceniu, în contextul înmulţirii cazurilor de acest fel în Statele Unite, informează agenţia Bloomberg.
Urmărește
259 afișări
Sursa FOTO: Pixabay
Care este succesul major ce ar putea salva cele mai multe vieţi în SUA în următorii zece ani? În anii 2020, cercetările medicale probabil vor avansa în contracararea unor factori majori de deces precum bolile cardiace şi cancerul. Dar cel mai mare potenţial de a salva vieţi ar putea fi modalităţile de prevenire a sinuciderilor, notează Bloomberg.
Potrivit statisticilor oficiale, numărul sinuciderilor în rândul tinerilor a crescut cu 56% în perioada 2007-2017. Multiplicarea sinuciderilor ar putea fi cauzată de multe lucruri - accentuarea sentimentelor de disperare, epidemia opioidă, accesul facil la arme de foc şi chiar numeroasele grupuri online care oferă sfaturi privind sinuciderea. De asemenea, un factor ar putea fi că sunt raportate mai multe cazuri considerate sinucideri, în loc de a fi ascunse prin catalogarea ca fiind accidente.
Conform statisticilor, sinuciderea reprezintă a doua cauză de deces din SUA în categoria de vârstă 10-34 de ani şi a patra pentru categoria 34-54 de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
"Dat fiind că nu a fost studiată ca fiind în totalitate problemă medicală, există posibilitatea reducerii cazurilor fără evoluţii tehnologice spectaculoase. Un număr de telefon din trei cifre, aprobat în decembrie 2019 de Comisia Federală de Comunicaţii, ar putea deveni una dintre principale măsuri de sănătate publică ale secolului. În plus, cercetătorii au succes într-o anumită măsură în utilizarea sistemelor de inteligenţă artificială pentru identificarea persoanelor cu tendinţe sinucigaşe, cele care pot fi salvate prin discuţii terapeutice şi prin medicaţie", subliniază agenţia Bloomberg.
John Pestian, directorul Centrului de medicină computerizată al Spitalului Pediatric din Cincinnati, a explicat că există mai multe tipuri de sinucideri. Multe sunt generate de afecţiuni mentale cronice. El speră să fie descoperite medicamente pentru atenuarea durerii emoţionale cronice.
Specialistul Edwin Schneidman scrie în lucrarea "The Suicidal Mind" că terapeuţii le pot prezenta pacienţilor o serie de alternative pentru a-i opri să se sinucidă.
Liniile telefonice sunt cruciale şi, potrivit estimărilor oficiale, resursele alocate ar putea fi la nivelul de 570 de milioane de dolari în primul an şi de 175 de milioane în al doilea.
De asemenea, utilizarea algoritmilor comportamentali specifici inteligenţei artificiale ar putea fi o soluţie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Bloomberg: Trump ar fi făcut presiuni asupra secretarului de Stat pentru a-l determina să intervină în favoarea unui client al lui Giuliani, avocatul liderului de la Casa Albă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe