Bloomberg: Multe ţări din UE fac presiuni asupra blocului comunitar pentru a-şi proteja economiile de eventuale sancţiuni împotriva Rusiei
Ţările Uniunii Europene, inclusiv Germania, Franţa şi Italia, fac presiuni asupra blocului comunitar în spatele uşilor închise pentru a găsi modalităţi de a-şi proteja economiile în cazul în care alianţa occidentală va aplica sancţiuni Rusiei.
Bloomberg: Multe ţări din UE iau măsuri pentru a-şi proteja economiile de eventuale sancţiuni împotriva Rusiei
Guvernul italian condus de Mario Draghi poartă discuţii cu partenerii din UE despre cum să atenueze impactul pe care măsurile punitive l-ar putea avea asupra sectoarelor cheie ale economiei italiene, inclusiv discuţii privind posibilele scutiri pentru sectorul energetic de la unele măsuri financiare aflate în discuţie, potrivit unor persoane familiare cu discuţiile citate de Bloomberg.
Germania şi Italia au încercat, de asemenea, să îşi protejeze sectoarele bancare, Roma propunând în schimb ca sancţiunile să vizeze persoane fizice mai degrabă decât zone largi din economia Rusiei.
Discuţiile au loc în contextul în care preşedintele american Joe Biden a avertizat joi că probabilitatea unei incursiuni ruseşti în Ucraina este "foarte mare", în pofida asigurărilor repetate ale Moscovei că nu are intenţia de a invada. Cel mai înalt diplomat al UE, Josep Borrell, a declarat că un pachet complet de sancţiuni al UE este gata şi a primit sprijinul unanim al celor 27 de state membre ale blocului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
"Avem pregătit un pachet foarte dur", a declarat Borrell înaintea unei reuniuni de urgenţă a liderilor UE la Bruxelles, adăugând că va convoca "imediat" o reuniune pentru a le adopta oficial, dacă va fi necesar. "Energia va fi una dintre cele mai importante chestiuni din acest pachet", a adăugat el.
Germania, Franţa, Olanda şi Polonia se numără printre ţările UE care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la consecinţele sancţionării anumitor sectoare, printre care energia, materiile prime şi băncile. Rusia este principala sursă de gaze naturale a Europei, aproximativ o treime din exporturile sale trecând prin conductele ucrainene.
Italia a trimis luna trecută un document neoficial Comisiei Europene în care a subliniat îngrijorările Romei cu privire la modul în care măsurile ar putea să afecteze propria sa economie, a declarat una dintre persoane pentru Bloomberg.
Italia a cerut Comisiei să lucreze la un mecanism de compensare pentru a atenua impactul impunerii pachetului de sancţiuni.
Discuţiile din Europa au atras şi un răspuns din partea SUA. Joe Biden a purtat o discuţie telefonică cu Mario Draghi. În discuţie aceştia şi-au reafirmat angajamentul faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, precum şi disponibilitatea de a impune costuri economice severe Rusiei în cazul în care aceasta continuă să invadeze Ucraina, se precizează într-un comunicat dat de Casa Albă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO