- Home
- Externe
- (25.01.2024, 20:19)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bloomberg: Putin semnalează Statelor Unite că este deschis la discuţii în privinţa războiului din Ucraina
- Vladimir Putin testează dacă Statele Unite sunt pregătite să se angajeze în discuţii pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina.
- Putin a trimis mesaje către SUA prin canale indirecte pentru a semnala că este deschis la discuţii, afirmă surse apropiate Kremlinului, citate de Bloomberg.
Urmărește
6570 afișări
Oficialii americani au declarat că nu sunt la curent cu presupusele propuneri şi nu văd niciun indiciu că preşedintele Rusiei ar fi serios în ceea ce priveşte căutarea unei modalităţi de a pune capăt luptelor, care au intrat în impas, în timp ce războiul se îndreaptă spre al treilea an.
Aluziile privind deschiderea rusă pentru discuţii, chiar dacă nu sunt sincere, ar putea contribui la semănarea divizării în rândul aliaţilor Ucrainei, izolând Kievul şi subminând eforturile preşedintelui Volodimir Zelenski de a obţine sprijin pentru formula sa de pace, care solicită retragerea completă a armatei ruse de pe teritoriul Ucrainei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
Persoanele apropiate Kremlinului, care au cerut să rămână anonime, au declarat pentru Bloomberg că semnalele au fost transmise luna trecută înalţilor oficiali americani printr-un intermediar pe care au refuzat să îl identifice. Potrivit acestora, Putin ar putea fi dispus să ia în considerare renunţarea la insistenţa privind statutul de neutralitate pentru Ucraina şi chiar să renunţe în cele din urmă la opoziţia faţă de o eventuală aderare la NATO, a cărei ameninţare a fost o justificare centrală a Rusiei pentru invazie.
Dar acest lucru ar veni cu un cost pe care Kievul l-a respins în mod categoric, acceptarea controlului Kremlinului asupra teritoriului pe care a ajuns să îl ocupe în ultimii ani în ceea ce reprezintă acum aproximativ 18% din Ucraina.
"Preşedintele Putin a declarat în numeroase rânduri că Rusia a fost, este şi va continua să fie deschisă pentru negocieri privind Ucraina", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, ca răspuns la o întrebare adresată de Bloomberg. "Suntem hotărâţi să ne atingem obiectivele. Şi am prefera să le finalizăm prin mijloace diplomatice. Dacă nu, operaţiunea militară va fi continuată până când ne vom atinge obiectivele".
"Nu suntem la curent cu schimbările descrise în poziţia Rusiei", a declarat purtătoarea de cuvânt a Consiliului Naţional de Securitate al SUA, Adrienne Watson. "Va fi de competenţa Ucrainei să decidă dacă, cum şi când să negocieze cu Rusia."
În timp ce SUA sunt "întotdeauna deschise" la discuţii, "în acest moment, nu le văd", a declarat secretarul de stat Antony Blinken la Forumul Economic Mondial din 17 ianuarie, când a fost întrebat despre perspectivele unei încetări a focului.
"Trebuie să existe o dorinţă din partea Rusiei de a se angaja, de a negocia cu bună credinţă, pe baza principiilor de bază care au fost contestate de agresiunea sa - integritatea teritorială, suveranitatea, independenţa", a spus Blinken.
Cu un ajutor vital de 110 miliarde de dolari din partea SUA şi a Uniunii Europene blocat în procesul de aprobare, perspectivele sunt incerte în ceea ce priveşte capacitatea Ucrainei de a continua lupta pe termen lung.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe