- Home
- Externe
- NEW YORK, (13.03.2014, 10:45)
- Valentin Vidu - Mediafax
Boeingul Malaysia Airlines ar fi zburat timp de patru ore după ultimul contact
Avionul aparţinând companiei Malaysia Airlines, dispărut sâmbătă de pe radare, ar fi zburat timp de încă patru ore de la locul în care i-a fost confirmată prezenţa ultima dată, apreciază investigatori americani, potrivit unor surse, relatează Wall Street Journal (WSJ) în ediţia electronică de joi.
Urmărește
389 afișări
Boeingul Malaysia Airlines ar fi zburat timp de patru ore după ultimul contact (Imagine:Mediafax Foto/AFP)
Potrivit publicaţiei, care citează "două persoane familiare cu detaliile", investigatori în domeniul aviaţiei şi oficiali din domeniul Securităţii Naţionale americane cred că avionul a zburat în total cinci ore, în baza datelor descărcate în mod automat şi trimise la sol de motoarele Boeingului 777, în cadrul unui program de mentenanţă şi monitorizare de rutină.
Această ipoteză ridică o serie de noi întrebări şi posibilităţi cu privire la ceea ce s-a petrecut la bordul aeronavei în care se aflau 239 de persoane, care a dispărut de pe radare civile după aproximativ o oră de zbor pe ruta Kuala Lumpur-Beijing.
După şase zile de la misterioasa dispariţie, care a declanşat o căutare de amploare în spaţiul aerian şi apele internaţionale, fără rezultat până în prezent, investigaţiile par să se extindă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Prima amendă prin sistemul e-SIGUR: Permis suspendat pentru vitezoman
-
130 milioane lei pentru consolidarea unui bloc cu bulină din Capitală
-
Cseke Attila: Sporul de antenă trebuie eliminat
Sistemul de monitorizare de la bord a motoarelor este furnizat de către Rolls-Royce şi trimite în mod periodic date despre situaţia motorului, operaţiuni şi mişcările avionului către facilităţi aflate la sol. "Continuăm să monitorizăm situaţia şi să oferim (companiei) Malaysia Airlines susţinere", a declarat un reprezentant Rolls-Royce miercuri, refuzând să facă alte comentarii.
Citeşte şi:
Confuzie în jurul paşaportului unui cetăţean chinez, în cazul avionului Malaysian Airlines dispărut
"Dispariţia nu este (considerată) în mod oficial un accident, iar toate informaţiile sunt strict manipulate de către investigatori", a declarat un director Rolls-Royce, care a solicitat protecţia anonimatului, citând Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile, o Agenţie ONU.
Citeşte şi:
Malaysia Airlines anunţă că a "pierdut contactul" cu un avion cu 239 de pasageri la bord. Aeronava a dispărut în spaţiul aerian al Vietnamului
În cadrul unor acorduri de mentenanţă, Malaysia Airlines transmite în timp real date provenind de la motoare către Rolls-Royce pentru a fi analizate. Sistemul compilează datele furnizate de cele două motoare Trent cu care sunt echipate Boeingurile 777 şi transmite instantanee cu privire la performanţa, altitudinea şi viteza avionului.
Aceste date sunt complilate şi transmise la intervale de 30 de minute, a declarat o sursă care cunoaşte sistemul. Potrivit site-ului Rolls-Royce, datele sunt procesate automat "astfel încât se pot detecta schimbări subtile de la un zbor la altul".
Datele provenind de la motor sunt analizate pentru a stabili tiparul de zbor al avionului, după ce aparatele radio de emisie-recepţie se opresc din funcţionare. Avionul se îndrepta către China, iar ultima poziţie verificată este undeva la mijlocul Golfului Thailandei.
Un zbor total de cinci ore după plecarea de la Kuala Lumpur ar însemna că Boeingul 777 ar fi continuat să parcurgă o distanţă de aproximativ 2.200 de mile marine (peste 4.000 de kilometri), putând atinge puncte ca Oceanul Indian, frontiera pakistanului sau Marea Arabiei, având în vedere viteza avionului.
"Oficiali americani în domeniul luptei împotriva terorismului explorează pista potrivit căreia un pilot sau o persoană de la bord ar fi deturnat avionul către altă destinaţie secretă, după ce a întrerupt transponderii" (aparate radio de emisie-recepţie), scrie WSJ citând un anchetator american însărcinat cu dosarul.
Astfel, potrivit anchetatorilor, avionul ar fi fost deturnat "cu intenţia de a fi utilizat mai târziu, în alte scopuri", adaugă ziarul american.
Căutarea avionului acoperă în prezent aproape 27.000 de mile marine (aproape 90.000 de kilometri pătraţi, o suprafaţă similară teritoriului Portugaliei). Douăsprezece ţări, inclusiv Statele Unite, China şi Japonia participă la operaţiuni de căutare care mobilizează 42 de nave şi 39 de avioane.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Vietnamul şi Malaezia nu au găsit resturi ale avionului dispărut. Premierul chinez: Continuăm căutările cât timp există speranţă. Malaezia dezminte că avionul ar fi mai zburat patru ore după ultimul contact
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prințul Harry soluționează procesul împotriva tabloidelor lui Rupert Murdoch. News Group Newspapers și-a cerut scuze public
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe