- Home
- Externe
- WASHINGTON, (16.03.2014, 18:16)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boeingul Malaysia Airlines ar putea să fie folosit ca "rachetă de croazieră", afirmă un congresmen
Boeingul Malaysia Airlines, dat dispărut fără urmă de opt zile, ar putea să fi fost deturnat şi ascuns pentru a fi utilizat mai târziu ca "rachetă de croazieră", a declarat duminică Michael McCaul, preşedintele Comisiei pentru Securitate Internă din cadrul Camerei Reprezentanţilor.
Urmărește
3574 afișări
Boeingul Malaysia Airlines ar putea să fie folosit ca "rachetă de croazieră", afirmă un congresmen (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
McCaul a subliniat că, la ora actuală, nu este sigur că dispariţia avionului în circumstanţe stranii ar fi legată de o acţiune teroristă, într-un interviu pentru postul Fox News. Însă, în opinia sa, autorităţile americane sunt îngrijorate la ideea că avionul ar fi putut să aterizeze undeva, să fi fost ascuns, iar ulterior să fie reutilizat ca o armă de distrugere.
Avionul ar fi putut să se îndrepte în două direcţii, după ce a dispărut de pe radare, şi anume înspre nord, către Kazahstan, însă ar fi fost reperat cu siguranţă de către radare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Cealaltă ipoteză este să fi aterizat într-o ţară ca Indonezia, unde ar putea să fie reutilizat ulterior ca rachetă de croazieră, aşa cum au procedat teroriştii pe 11 septembrie", a declarat Michael McCaul.
"Un lucru de care suntem siguri: nu este un accident. Este vorba despre o acţiune deliberată, intenţionată, iar întrebarea este cine se ascunde în spatele ei", a adăugat el.
În total 25 de ţări participă de-acum la căutările zborului MH370, care şi-a schimbat direcţia, a dezactivat sistemele de comunicaţii "în mod deliberat", după care a dispărut, în urmă cu opt zile. Avionul, care asigura o cursă Kuala Lumpur-Beijing, avea la bord 239 de persoane.
Anchetatorii efectuau duminică verificări asupra unor eventuale antecedente ale piloţilor şi pasagerilor.
"Din câte ştiu eu, din toate informaţiile la care am avut acces la nivel înalt, prin intermediul Departamentului pentru Securitate Internă, Centrului naţional american de luptă împotriva terorismului, comunităţii de informaţii, este ceva cu pilotul", a declarat McCaul.
"Toate pistele duc în cabină, cu pilot şi copilot", a spus el, fără să ofere alte precizări.
Rude şi colegi ai comandantului şi copilotului au vorbit, până în prezent, despre profesionismul şi caracterul echilibrat al celor doi.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10