- Home
- Externe
- ABUJA, (14.04.2016, 13:41)
- Roxana Maciuca
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boko Haram publică prima înregistrare video cu elevele răpite de la o şcoală din Nigeria acum 2 ani - VIDEO
Gruparea teroristă Boko Haram a trimis guvernului nigerian prima înregistrare video cu 15 eleve în viaţă din cele peste 200 răpite la o şcoală din oraşul nigerian Chibok, în urmă cu doi ani, iar unele fete au fost deja identificate de părinţi în înregistrare, transmite BBC News online.
Urmărește
2036 afișări
Boko Haram publică prima înregistrare video cu elevele răpite de la o şcoală din Nigeria acum 2 ani (Imagine AFP / Mediafax Foto)
În clip, care ar fi fost înregistrat în decembrie şi trimis ulterior guvernului nigerian, apar 15 fete îmbrăcate în veşminte negre care se prezintă ca fiind eleve răpite de la şcoala din Chibok. Unele dintre ele au fost recunoscute de părinţi.
Este prima înregistrare cu elevele de când au fost răpite pe 14 aprilie 2014, din oraşul Chibok. La scurt timp de la răpire, gruparea teroristă a publicat o înregistrare video şi a solicitat un schimb de prizonieri. Liderul grupării, Abubakar Shekau, a declarat că fetele au fost convertite la islam şi a ameninţat că vor fi obligate să se căsătorească cu luptătorii sau vor fi vândute pe piaţa de trafic de persoane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Cu toate acestea, 57 de eleve au reuşit să scape, dar 219 sunt în continuare date dispărute.
Clipul care ar fi fost filmat pe 25 decembrie 2015 şi difuzat joi de CNN le prezintă pe cele 15 fete care roagă guvernul nigerian să coopereze cu militanţii terorişti pentru a fi eliberate. Ele spun că au fost tratate bine, dar că doresc să se întoarcă la famiile lor.
Două mame, Rifkatu Ayuba şi Mary Ishaya, susţin că şi-au recunoscut fetele în înregistrarea video, în timp ce o a treia mamă, Yana Galang, a identificat cinci din fetele date dispărute, potrivit Reuters.
"Fără îndoială sunt fetele noastre ... tot ce vrem este ca guvrenul să ne aducă fetele acasă", a declarat Yana Galang.
Sute de părinţi urmează să participe la un marş în capitala Abuja pentru a solicita guvernului să-şi intensifice eforturile de a le găsi pe fetele răpite.
Răpirea celor 276 de eleve a atras critici din partea comunităţii internaţionale, prin campania "Aduceţi-ne fetele înapoi acasă" (Bring Back Our Girls), în care s-a implicat chiar şi Michelle Obama, Prima Doamnă a Statelor Unite.
Potrivit organizaţiei Amnesty International, circa 2.000 de copii au fost răpiţi de Boko Haram din 2014.
Un raport al UNICEF publicat miercuri avertizează că Boko Haram, care operează preponderent în nordul Nigeriei, foloseşte din ce în ce mai mulţi copii-kamikaze pentru a comite atacuri.
Faţă de cele patru atacuri sinucigaşe comise de copii în 2014, în cursul anului 2015 şi inclusiv în ianuarie 2016 s-au înregistrat 44 de astfel de atentate, ceea ce înseamnă o creştere de 11%, avertizează UNICEF.
Fetele, care sunt drogate, de regulă, comit trei sferturi din aceste atacuri sinucigaşe plănuite de gruparea teroristă, iar băieţii răpiţi sau recrutaţi de Boko Haram sunt obligaţi să-şi atace propriile familii pentru a-şi demonstra loialitatea faţă de grupare.
Citeşte şi: Documente ale unei centru nuclear german, găsite într-un apartament din Belgia al lui Abdeslam
Citeşte şi: Barack Obama dă asigurări că reţeaua Stat Islamic se află în defensivă în Irak şi în Siria
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Peste 1.000 de imigranţi au trecut cu forţa din Panama în Costa Rica, în drumul spre Statele Unite
Citește și: Reţeaua Stat Islamic cere asasinarea unui congresman şi unui consilier al lui Hillary Clinton
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe