Bolile perioadei victoriene reapar în Marea Britanie

  • Cazurile de scabie au crescut cu 66% în Regatul Unit, afectând în mod special regiuni precum Yorkshire, iar rujeola şi tusea convulsivă au înregistrat o creştere drastică.
  • Experţii asociază această creştere a bolilor prevenibile cu ratele scăzute de vaccinare şi cu condiţiile de trai nesigure generate de sărăcie.
  • Autorităţile sanitare îndeamnă părinţii să-şi verifice dosarele de vaccinare ale copiilor şi să ia măsuri preventive, subliniind importanţa vaccinării în evitarea spitalizărilor şi protejarea sănătăţii publice.
Urmărește
393 afișări
Imaginea articolului Bolile perioadei victoriene reapar în Marea Britanie

Sursa foto: iStock

Regatul Unit se confruntă cu o creştere a cazurilor de scabie, rujeolă şi tuse convulsivă, iar datele recente ale NHS (Serviciul naţional de sănătate) arată o creştere semnificativă a diagnosticelor şi spitalizărilor pentru aceste boli, scrie Mirror. Scabia, cauzată de acarieni care se infiltrează în piele, nu este, în general, ameninţătoare pentru viaţă şi este tratabilă cu creme, dar erupţia pe care o provoacă este intens pruriginoasă şi neplăcută. Cazurile acestei afecţiuni au crescut cu 66%, înregistrându-se peste 5.600 de cazuri, afectând în special Yorkshire şi alte zone. Între timp, rujeola şi tusea convulsivă au înregistrat creşteri drastice, cu spitalizări din cauza rujeolei crescute de cinci ori, ajungând la peste 2.300, iar cazurile de tuse convulsivă aproape s-au triplat, atingând peste 1.600.
 
Experţii în sănătate leagă această creştere a bolilor prevenibile de sărăcie şi de scăderea ratelor de vaccinare. Gwen Nightingale, director adjunct la Health Foundation, subliniază că familiile cu venituri scăzute se confruntă cu provocări precum condiţii de locuit precare, lipsa accesului la alimente nutritive şi stres crescut, toate contribuind la o stare de sănătate precară. Health Foundation solicită guvernului să abordeze problemele de sănătate legate de sărăcie, asigurând familiilor acces la locuinţe accesibile şi venituri stabile.
 
Creşterea cazurilor de rujeolă este deosebit de îngrijorătoare pentru Autoritatea Serviciului de Sănătate din Regatul Unit, care avertizează că ar putea semnala o scădere a ratelor naţionale de vaccinare. Pe lângă rujeolă, mulţi copii nu sunt protejaţi împotriva altor boli prevenibile, cum ar fi tusea convulsivă, meningita, difteria şi poliomielita. Steve Russell, directorul NHS pentru vaccinare şi screening, a subliniat că vaccinurile reprezintă cea mai eficientă măsură de protecţie, îndemnând părinţii să verifice înregistrările de vaccinare ale copiilor şi să programeze orice vaccin lipsă la medicul de familie. El a accentuat că vaccinurile salvează vieţi şi previn mii de spitalizări anual, subliniind rolul lor esenţial în sănătatea publică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici