Boris Johnson: Oprirea procesului de ieşire din UE ar fi o greşeală dezastruoasă pentru Marea Britanie, care ar duce la sentimente de trădare/ Juncker îi răspunde despre pericolul constituirii unui "super-stat european"

Oprirea şi inversarea procesului de ieşire din Uniunea Europeană ar fi "greşeală dezastruoasă", a precizat Boris Johnson, ministrul de Externe al Marii Britanii, care va susţine miercuri un discurs pe tema Brexit, relatează site-ul cotidianului The Independent.

Urmărește
1193 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson: Oprirea procesului de ieşire din UE ar fi o greşeală dezastruoasă pentru Marea Britanie, care ar duce la sentimente de trădare/ Juncker îi răspunde despre pericolul constituirii unui "super-stat european"

Boris Johnson: Oprirea procesului de ieşire din UE ar fi o greşeală dezastruoasă pentru Marea Britanie, care ar duce la sentimente de trădare

Potrivit unor extrase din discursul pe care Johnson îl va susţine miercuri, ministrul de Externe de la Londra afirmă că organizarea unui nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la UE ar provoca un ”sentiment de trădare”.

”Cred că ar fi o greşeală dezastruoasă care ar duce la sentimente de trădare. Nu putem şi nu vom lăsa asta să se întâmple. (…) Nu este suficient să le spunem celor care s-au opus ieşirii Marii Britanii din UE că au pierdut şi că trebuie să treacă peste. Trebuie să acceptăm că ei sunt mânaţi de sentimente nobile, de un simţ real al solidarităţii cu vecinii europeni şi de dorinţa ca Marea Britanie să reuşească”, susţine Boris Johnson.

Jean-Claude Juncker a transmis Marii Britanii că nu doreşte crearea unui "super-stat european"

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis miercuri Marii Britanii că nu doreşte crearea unui "super-stat european", ca răspuns la afirmaţiile ministrului britanic de Externe, Boris Johnson, privind viitorul federalist al Uniunii Europene, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Unii oameni din societatea politică britanică se poziţionează împotriva adevărului, pretinzând că eu sunt un federalist prost şi încăpăţânat. Că sunt în favoarea unui super-stat european. Sunt strict împotriva unui super-stat european. Nu suntem Statele Unite, suntem Uniunea Europeană, o structură complexă, întrucât fac parte 27, 28 de state. Uniunea Europeană nu poate fi construită împotriva ţărilor europene. Aşa că este un nonsens total", a spus Juncker.

Într-un discurs privind Brexit, Boris Johnson a avertizat că legislaţia UE "ar putea construi Statele Unite ale Europei" şi au ca scop formarea unui "stat european atotcuprinzător".

În următoarele trei săptămâni, premierul Marii Britanii va prezenta poziţia ţării sale privind relaţia cu Uniunea Europeană după Brexit, iar principalele subiecte care vor fi abordate sunt securitatea, transferul de putere la nivelul unor instituţii de stat, drepturile angajaţilor şi comerţul.

Marea Britanie speră că va încheia în luna martie un acord privind perioada de tranziţie post-Brexit şi că va ajunge la o înţelegere privind relaţiile comerciale pe termen lung până la finele acestui an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici