- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Brazilia interzice importul de vaccin rusesc Sputnik V. Autorităţile medicale din ţară au găsit în mai multe loturi de vaccin o versiune activă a unui virus
Loturile contaminate de vaccinul rusesc Sputnik V trimise în Brazilia aveau o versiune activă a unui virus comun care provoacă răceală, a precizat autoritatea de reglementare a sănătăţii din ţara sud-americană într-un comunicat, explicând decizia sa de a interzice importul vaccinului, relatează France24.
Brazilia a interzis importul de vaccin rusesc Sputnik V. Autorităţile medicale din ţară au găsit în mai multe loturi de vaccin o versiune activă a unui virus
Virologul din fruntea instituţiei, Angela Rasmussen, a declarat că constatarea „ridică întrebări cu privire la integritatea proceselor de fabricaţie” şi ar putea fi o problemă de siguranţă pentru persoanele cu sisteme imune mai slabe, informează France 24.
Institutul rus Gamaleya, care a dezvoltat vaccinul, a negat rapoartele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Problema se concentrează în jurul unui "vector adenovirus" un virus care cauzează în mod normal boli respiratorii uşoare, dar în vaccinuri este modificat genetic, astfel încât să nu poată fi reprodus şi să poată transporta instrucţiunile ADN câtre celulele umane pentru a dezvolta proteina spike a coronavirusului.
Acest lucru antrenează sistemul uman să fie pregătit în cazul în care întâlneşte adevăratul coronavirus.
Vaccinul Sputnik V foloseşte doi vectori adenovirus diferiţi pentru a îndeplini această sarcină: adenovirus tip 26 (Ad26) pentru prima doză şi adenovirus tip 5 (Ad5) pentru a doua doză.
Autoritatea de reglementare din Brazilia a precizat că în urma testelor pe doza de rapel în anumite loturi s-a constantat că odată ajuns în corp, adenovirusul poate continua să se înmulţească.
Ei au adăugat că acest lucru s-a produs probabil din cauza unei probleme de fabricaţie, în care adenovirusul modificat a recâştigat genele de care avea nevoie pentru a se replica.
Autorităţile de reglementare braziliene nu au evaluat încă prima doză.
Rasmussen, un om de ştiinţă din cadrul Organizaţiei canadiene pentru Vaccinuri şi Boli Infecţioase, a descris eroarea drept o problemă de control al calităţii, mai degrabă decât o problemă privind tehnologia.
Problema ar putea avea un impactul asupra încrederii vaccinului pe care un studiu din publicaţia The Lancet l-a arătat sigur şi cu o eficienţă de peste 90%.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO