- Home
- Externe
- WASHINGTON, (21.05.2019, 16:41)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump: Statele Unite vor riposta puternic dacă Iranul atacă obiective americane
Statele Unite vor riposta "cu forţă majoră" dacă Iranul va ataca obiective americane din Orientul Mijlociu, a avertizat marţi preşedintele Donald Trump, în contextul tensiunilor dintre Washington şi Teheran.
Urmărește
915 afișări
MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump: Statele Unite vor riposta puternic dacă Iranul atacă obiective americane
"Cred că Iranul ar face o foarte mare greşeală dacă face ceva", a declarat Donald Trump, citat de agenţia de presă Reuters.
"Dacă fac ceva, vor fi întâmpinaţi cu forţă majoră, dar nu avem indicii că vor face", a subliniat preşedintele SUA.
Donald Trump a făcut aceste declaraţii în contextul în care serviciile secrete americane suspectează că miliţii şiite care au legături cu Iranul ar fi comis atacul cu rachete produs duminică în Zona Verde din Bagdad.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Statele Unite vor riposta militar în mod determinat în cazul în care Iranul va ataca obiective americane, a avertizat, luni, ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, în contextul în care preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat dur Teheranul. "Eu le-aş spune iranienilor: nu subestimaţi determinarea Statelor Unite. Statele Unite nu vor război cu Iranul, dar dacă vor fi atacate obiective americane, vor riposta. Iar iranienii trebuie să se gândească foarte, foarte atent la acest lucru", a declarat Jeremy Hunt, ministrul britanic de Externe.
Preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat Iranul cu distrugerea în cazul unui conflict militar. Reacţionând la un atac cu rachete produs la circa un kilometru de Ambasada SUA din capitala Irakului, Donald Trump a declarat, prin Twitter: "Dacă Iranul vrea să lupte, acesta va fi sfârşitul oficial al Iranului. Să nu mai ameninţe niciodată Statele Unite!"
Ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, a denunţat ameninţările liderului de la Casa Albă, catalogându-le drept "instigări la genocid".
Conform unor surse citate de cotidianul The New York Times, Donald Trump i-a transmis secretarului interimar al Apărării, Patrick Shanahan, că nu vrea să ajungă la o confruntare militară cu Iranul.
Pe fondul tensiunilor legate de programul nuclear al Administraţiei de la Teheran, Donald Trump a exprimat săptămâna trecută speranţa că nu se va ajunge la război cu Iranul. Întrebat, la Washington, dacă intenţionează să ajungă la un război cu Iranul, Donald Trump a răspuns: "Sper că nu". Donald Trump a făcut această declaraţie înaintea întrevederii de la Casa Albă cu preşedintele Elveţiei, Ueli Maurer. Preşedintele SUA vrea să creeze un canal de comunicare cu Iranul prin intermediul Elveţiei, urmând să discute despre acest lucru cu omologul său elveţian.
Administraţia Donald Trump nu are aprobarea Congresului pentru a lansa o acţiune militară împotriva Iranului, a afirmat acum câteva zile Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor. Nancy Pelosi, unul dintre liderii Partidului Democrat (opoziţie), s-a declarat mulţumită că Donald Trump pare să prefere o abordare diplomatică în criza cu Iranul. "Îmi place ceea ce aud din partea preşedintelui, deşi nu îl încântă deloc acest lucru", a declarat Nancy Pelosi. Administraţia Trump a refuzat până acum cererile de a oferi informaţii Congresului despre criza nucleară iraniană. "Este vorba de o abordare care nu este corectă, întrucât avem responsabilităţi, în Constituţie, responsabilitatea de a declara un război aparţine Congresului, deci, consilierii prezidenţiali sper că vor admite că nu au nicio aprobare pentru a merge înainte", a argumentat Nancy Pelosi.
Administraţia de la Teheran a transmis că nu există posibilitatea negocierilor cu Statele Unite, părând să respingă apelurile preşedintelui american Donald Trump. Întrebat dacă există posibilitatea iniţierii de negocieri cu Statele Unite pentru depăşirea crizei, ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a declarat: "Nu, nu există nicio posibilitate de negocieri". "Nu ştiu de ce preşedintele Trump este încrezător, dar este absolut greşit", a subliniat Zarif.
Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a declarat convins că Iranul va accepta curând negocierile pe tema programului nuclear. "Sunt exprimate diverse opinii, iar eu iau decizia finală şi determinantă, este o procedură foarte simplă. Sunt acoperite toate părţile, toate politicile. Sunt sigur că Iranul va vrea să discute curând", a declarat Donald Trump, joi, prin Twitter.
În contextul tensiunilor generate de sancţiunile impuse de SUA după retragerea din Acordul atomic iranian, preşedintele Donald Trump s-a arătat deschis negocierilor cu regimul de la Teheran. "Ceea ce aş vrea să văd din partea Iranului ar fi să mă sune", afirma liderul de la Casa Albă săptămâna trecută. La rândul său, secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a avertizat că Statele Unite vor reacţiona "rapid şi decisiv" în cazul unui atac iranian. "Regimul de la Teheran trebuie să înţeleagă că atacurile comise de ei sau de intermediari împotriva intereselor americane ori a cetăţenilor americani vor atrage o ripostă rapidă şi decisivă din partea SUA", a declarat Pompeo.
CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe