- Home
- Externe
- LONDRA, (23.06.2016, 11:41)
- Mircea Olteanu
BREXIT: Britanicii, aşteptaţi să decidă asupra apartenenţei la UE; Premierul Cameron a votat la Londra
Cetăţenii britanici sunt aşteptaţi să voteze joi, într-un referendum istoric care va decide viitorul relaţiei Marii Britanii cu UE, şi poate chiar viitorul Uniunii Europene.
Urmărește
2448 afișări
BREXIT: Britanicii, aşteptaţi să decidă asupra apartenenţei la UE; Premierul Cameron a votat la Londra (Imagine: Twitter)
Premierul David Cameron, liderul Partidului Conservator, şi soţia sa, au votat la o secţie din Londra, informează BBC.
Secţiile de votare din Marea Britanie s-u deschis joi, 23 iunie, la ora locală 07.00 (ora 09.00 în România) şi urmează să se închidă la ora locală 22.00 (24 iunie, ora 00.00 în România).
Conform cifrelor provizorii ale Comisiei Electorale, 46,499,537 de persoane vor avea dreptul de a vota în cadrul referendumului de joi, un număr record pentru un scrutin din Marea Britanie, scrie BBC News Online.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în următoarele 100 de zile şi îl avertizează pe Putin: O putem face pe calea uşoară sau pe calea grea - şi calea uşoară este întotdeauna mai bună
-
După anunţul lui Bolojan, şi şeful Camerei Deputaţilor anunţă reducerea a peste 200 de posturi
-
Kremlinul dezinformează: Operaţiune militară fictivă la graniţa României cu Ucraina
Nu există o limită de prezenţă la vot în baza căreia refendumul să fie considerat valid.
La referendumul de joi pot vota cetăţeni britanici care locuiesc în ţară şi în state membre din Comunitatea Naţiunilor (din care fac parte state independente, foste colonii britanice) cu vârsta minimă de 18 ani, dar şi cei cu cetăţenie britanică aflaţi în străinătate, care figurează în registrul electoral din Marea Britanie în ultimii 15 ani.
Acesta este doar al treilea referendum naţional din istoria Marii Britanii şi vine după o competiţie acerbă pentru voturi între tabără favorabilă rămânerii în UE şi cea care se opune acestei perspective.
Pe buletinul de vot pentru referendum se va afla înscrisă următoarea întrebare: "Regatul Unit ar trebui să rămână un membru al Uniunii Europene sau să părăsească Uniunea Europeană?"
După închiderea secţiilor de votare, la ora locală 22:00 (24 iunie, ora 00.00 în România), urnele de vot sigilate vor fi transportate la cele 382 de centre locale unde se va desfăşura operaţiunea de numărare a voturilor pentru fiecare centru în parte.
Acestea reprezintă toate cele 380 zone administrative locale din Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor, plus câte unul pentru Irlanda de Nord şi Gibraltar.
Autorităţile electorale vor anunţa rezultatele parţiale pe parcursul nopţii, iar în funcţie de cât de strâns este scorul, este posibil ca rezultatul să poată deveni clar înainte de comunicarea rezultatului final naţional.
Comisia Electorală estimează că rezultat final va fi comunicat în dimineaţa zilei de vineri.
Marea Britanie ar putea să fie primul stat suveran care să părăsească Uniunea Europeană, însă acest lucru nu ar avea loc imediat, ci după o perioadă minimă de doi ani, timp în care autorităţile de la Londra şi Bruxelles ar trebui să negozieze termenii relaţiei cu UE.
Citeşte şi: Brexit: Preşedintele Comisiei Europene nu va demisiona în cazul în care britanicii vor vota pentru ieşirea ţării lor din UE
Citeşte şi: BREXIT - Marea Britanie votează astăzi dacă părăseşte sau rămâne în UE. Soarta Europei decisă de 46 de milioane de britanici
Citeşte şi: Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk: O nouă relaţie UE-Marea Britanie, posibilă în şapte ani, în cazul unui Brexit
Citeşte şi: Investitorii pe valută caută soluţii să se protejeze în urma referendumului pentru Brexit
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în 100 de zile. Cum este afectată România de înghețarea liniei frontului
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe