O dovadă suplimentară a regretului de Brexit este că doar 24% dintre oameni s-au declarat „fericiţi” de ieşirea Marii Britanii din bloc. Aproximativ 49% au spus că sunt nemulţumiţi de asta.
Profesorul Bobby Duffy, directorul KCL Policy Institute a declarat: „Încrederea în parlament s-a redus la jumătate din 1990; suntem printre cele mai puţin probabile dintre cele peste 20 de ţări incluse în studiu să aibă încredere în guvern.”
El a adăugat: „Încrederea noastră în UE a revenit şi după Brexit, iar acum este mult mai probabil să avem încredere în ea decât propriul nostru parlament şi guvern”.
Potrivit
The Independent, deputatul conservator principal, David Davis, a declarat pentru The Guardian că schimbarea a rezultat din „disputa plângătoare, neplăcută, ticăloasă” în parlament din ultimii ani cu privire la Brexit. Fostul secretar pentru Brexit a spus că tabloidele au încetat „să mai lovească Bruxelles-ul tot timpul”.
Urmează comentariile preşedintelui Office for Budget Responsibility (OBR), Richard Hughes, care a spus că impactul Brexit-ului asupra economiei Marii Britanii este de aceeaşi „magnitudine” ca şi pandemia de Covid şi criza preţurilor la energie.
Produsul intern brut (PIB) al Marii Britanii va fi cu 4% mai mic decât dacă ţara ar fi rămas în UE, a confirmat şeful organului de supraveghere fiscal al guvernului.
KCL a spus că cele mai recente rezultate arată o împărţire clară a opiniilor, generaţiile de dinainte de război (34%) şi aşa-zişii baby boomers (28%) sunt mai susceptibile de a avea încredere în parlament, iar tinerii mileniali (17%) şi Gen X (19%) sunt mai puţin probabil să o facă.