Brigada 95 de asalt aerian a Ucrainei anunţă o nouă străpungere a graniţei cu Rusia

Brigada 95 de Asalt Aerian a Ucrainei a anunţat luni o nouă străpungere a graniţei ruseşti, în regiunea Kursk.

Urmărește
434 afișări
Imaginea articolului Brigada 95 de asalt aerian a Ucrainei anunţă o nouă străpungere a graniţei cu Rusia

Brigada 95 de asalt aerian a Ucrainei anunţă o nouă străpungere a graniţei cu Rusia

Un videoclip publicat de brigadă arată trecerea ucrainenilor peste bariere şi primele lupte desfăşurate în apropierea graniţei, scrie The Kyiv Independent.

Deşi locul şi timpul exact al operaţiunii rămân un mister, brigada a menţionat că aceasta ar fi „a doua operaţiune de succes de străpungere a graniţei ruseşti de la începutul operaţiunii în regiunea Kursk”.

Ucraina a lansat o incursiune transfrontalieră în regiunea Kursk pe 6 august, ocupând aproximativ 100 de aşezări şi peste 1.300 de kilometri pătraţi.

În ultimele săptămâni, Rusia a lansat o contraofensivă în regiune, însă aceasta a fost oprită miercuri, potrivit armatei ucrainene.

Unul dintre obiectivele incursiunii Ucrainei în regiunea Kursk a fost forţarea Rusiei să redistribuie trupele de pe frontul din Ucraina, în special din sectorul Pokrovsk. Până joi, Rusia a mutat aproximativ 40.000 de soldaţi în regiunea Kursk, conform preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
ucraina,
razboi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici