Britanicii care regretă Brexitul abia aşteaptă un nou referendum pentru reintrarea în UE, dar va fi abia peste 10 ani

  • În 2016, 17 milioane de britanici (51.89%) care au participat la referendum au votat pentru ieşirea Marii Britanii din UE.
  • Motivele britanicilor pentru care au votat ieşirea din UE au fost suveranitatea economică faţă de Bruxelles care le-ar fi readus prosperitate şi combaterea imigraţiei ilegale din ţări est-europene ca Bulgaria, Polonia şi România.
  • 46% dintre britanici regretă Brexitul, acuzând că ieşsirea din UE le-a dăunat economic şi susţin că ar trebui să existe un alt referendum privind aderarea la UE în următorii 10 ani.
Urmărește
3063 afișări
Imaginea articolului Britanicii care regretă Brexitul abia aşteaptă un nou referendum pentru reintrarea în UE, dar va fi abia peste 10 ani

Mediafax Foto

Amanda Marquarite Robinson, avocat şi mediator acreditat la Great Russell Street Chambers din Londra,  membră a Clerksroom Barristers,  se întreabă: „De ce să aşteptaţi?”

Citând un editorial de pe The Guardian, cum „Brexitul este cauzatorul morţii accidentale a economiei britanice”,  publicaţia Yorkshire Bylines susţine cu tărie că Marea Britanie nu a beneficiat şi nu a avut de câştigat nimic după ieşirea din UE.

Conservatorii şi naţionaliştii britanici au avut motive non-patriotice pentru pledând pentru părăsirea Uniunii Europene. Cu toate acestea, cel mai recent sondaj YouGov dezvăluie că doar 46% dintre britanici spun că ar trebui să existe un alt referendum la UE în următorii zece ani.

Patrick Salmon, un vânzător de peşte, spune că industria pescuitului a fost atât de grav afectată de Brexit încât că a ajuns ,,mai prăpădită decât industria producătoare de maşini care tund iarba".

Oraşul portuar Grimsby este cel mai grav afectat, iar Bloomberg descrie în detalii bogate cum afacerişti ca Andrew Kay cumpără peşte la 1,800 lire de la licitaţie.

Compania sa, DNA Fish Supplies Ltd. va furniza peştele restaurantelor, barurilor şi lanţurilor de magazine.

Transportul lui de aproape 1 tonă poate părea mult, dar când şi-a început meseria în adolescenţă, Kay, acum în vârstă de 45 de ani, ar fi cumpărat mult mai mult peşte la preţul respectiv, când flota Marii Britanii putea satisface cererea nesăţioasă de peşte şi chipsuri.

Astăzi, comercianţii trebuie să se bazeze pe importuri, iar  în cazul lui Kay, din Norvegia.

Grimsby, cândva inima afacerilor din Marea Britanie cu fructe de mare şi cel mai mare port maritim al Europei, a ajuns o umbră a ce a fost anterior. 

Era plin de bănci, magazine şi cafenele, iar acum are clădirile goale.

„Este trist ce s-a întâmplat cu industrie”, spune Kay. „Acum, abia dacă se mai poate susţine afacerea unei cafenele aici”. 

Aproximativ 70% dintre alegătorii oraşului Grimsby au votat pentru Brexit. Erau furioşi din cauza limitelor impuse de Bruxelles privind pescuitul. 

„Promisiunile Brexitului au făcut să pară că toată lumea va avea voie să prindă mai mulţi peşti”, spunea Bryce Stewart, ecologist marin şi biolog în domeniul pescuitului la Universitatea din York. „Şi nu aşa s-a întâmplat".

În urmă cu două luni, Nigel Farage, politicianul britanic care a iniţiat referendumul pentru ieşirea din UE, a avut contul bancar închis, fără a i se comunica motivul, ba chiar alte 10 bănci i-au refuzat cererile, susţinea el pe 30 iulie la Sky News. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici