- Home
- Externe
- SOFIA, (20.12.2013, 20:37)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bulgaria interzice firmelor offshore să participe la 28 de activităţi, precum explorarea mineralelor
Bulgaria a interzis, printr-o lege adoptată vineri de Parlament, participarea firmelor offshore la 28 de activităţi economice de importanţă majoră, cum ar fi obţinerea de concesiuni şi de avize de explorare a mineralelor, pentru creşterea transparenţei şi combaterea evaziunii fiscale.
Urmărește
211 afișări
Bulgaria interzice firmelor offshore să participe la 28 de activităţi, precum explorarea mineralelor
Aceste companii nu vor putea participa nici la licitaţiile de achiziţii publice şi privatizări, inclusiv a proprietăţilor municipale, relatează Novinite.
Prevederile sunt incluse într-o lege privind relaţiile economice şi financiare cu companii înregistrate în jurisdicţii cu regimuri fiscale preferenţiale, votată vineri în Parlament.
Legea, iniţiată de doi membri ai partidului liberal Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi, interzice companiilor offshore să participe în total la 28 de activităţi economice şi va intra în vigoare la 1 ianuarie 2014.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Astfel, aceste companii nu vor putea să aibă în proprietate operatori de telefonie mobilă, companii de energie şi apă, operatori de radio şi TV, cluburi de sport profesioniste, agenţii de sondare a opiniei publice, publisheri de ziare şi operatori de jocuri de noroc.
De asemenea, companiile offshore nu vor putea deţine acţiuni la bănci şi la companii de asigurări sau să aplice pentru licenţe în domeniul asigurărilor.
Aceste companii nu vor avea dreptul să solicite un tratament preferenţial din partea statului, în calitate de investitori, să partticipe la parteneriate public-private sau să cumpere de la stat terenuri sau păduri.
Legea prevede unele excepţii în anumite situaţii, cum ar fi cazul în care acţiunile unei companii offshore sunt tranzacţionate la bursă într-un stat membru al Uniunii Europene, sau dacă o companie mamă a unei astfel de firme este tratată ca o companie rezidentă într-o ţară cu care Bulgaria a semnat o convenţie privind dubla impozitare. O altă excepţie este situaţia în care compania este tratată ca rezidentă în Bulgaria, iar proprietarii acesteia, naturalizaţi, sunt cunoscuţi.
Companiile afectate de noua lege au la dispoziţie şase luni să intre în legalitate, conform noilor prevederi.
Potrivit estimărilor deputatului Rumen Ghecev, fost vicepremier în perioada 1994-1996, companiile bulgare înregistrate offshore deţin în prezent circa 5 miliarde de euro în paradisuri fiscale precum Cipru, Luxemburg sau Elveţia, relatează AFP.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului