Într-un interviu acordat luni postului Nova TV, Borisov a subliniat că autoritatea procurorilor este „absolut independentă”, citând procese împotriva fostului ministru de Interne Ţvetan Ţvetanov ca exemplu edificator în acest sens.
El a declarat că nu este necesar să se iniţieze procese „nemotivate” împotriva foştilor premieri Plamen Oreşarski şi Serghei Stanişev doar pentru ca să se arate că asupra procurorilor nu se exercită o influenţă externă nedorită, apreciind că acest lucru ar însemna o „vânătoare de vrăjitoare”.
Premierul bulgar a insistat că procurorul-şef este independent şi că nu are nevoie să aresteze niciun oficial de rang înalt pentru a dovedi acest lucru.
Borisov, citat de site-ul dnevnik.bg, a argumentat că cea mai concretă dovadă a succesului luptei împotriva corupţiei este creşterea veniturilor la buget.
În ceea ce priveşte reforma judiciară, el a subliniat că nu este vorba doar de o iniţiativă a ministrului justiţiei, ci a întregului Guvern.
Constituţia poate fi modificată pentru a deschide calea unei reformări a sistemului judiciar, a mai declarat Borisov, apreciind că acesta este un lucru necesar.
Cu privire la referendumuri, Borisov a spus că pragul de validare a rămas ridicat cu scopul de a împiedica astfel de consultări pe teme populiste.
În opinia sa, un număr de partide populiste abia aşteaptă să profite de pe urma scăderii pragului de validare a referendumurilor.
Borisov a anunţat că nu intenţionează să înlocuiască miniştri şi candidaţi la funcţia de primar din cadrul Partidului pentru dezvoltarea europeană a Bulgariei (GERB, de centru-dreapta, la putere) în oraşele mari, în care vor candida actualii primari, în alegerile locale din toamnă.
El a anunţat că GERB îi va nominaliza pe actualii primari ai Sofiei Iordanka Fandakova, Varnei Ivan Portnih, Burgasului Dimităr Nikolov şi Plovdivului Ivan Totev pentru noi mandate.