- Home
- Externe
- (18.05.2023, 20:19)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Buncărul lui Putin de la Marea Neagră are două tuneluri la 50 de metri sub pământ
Imaginile au fost publicate pe site-ul companiei care le-a construit: sunt două tuneluri, unul lung de 60 de metri, celălalt de 40, concepute poate pentru a proteja de atacurile nucleare.
Urmărește
2554 afișări
Are peste 17.000 de metri pătraţi de săli, coridoare şi camere, inclusiv o cramă, un cazinou şi o biserică privată - precum şi un patinoar de hochei pentru a împărtăşi una dintre pasiunile sale cu acoliţii (cealaltă este judo). Este palatului în stil imperial deţinut de Putin la Marea Neagră. Lor li s-au adăugat şi două tuneluri care arată ca două buncăre.
Existenţa acestora a fost dezvăluită, a descoperit Business Insider, de neglijenţa constructorilor. Firma care s-a ocupat de lucrare, Metro Style, a publicat pe site-ul său desenele proiectelor pentru cele două tuneluri. Metro Style a fost fondat în anii 1990 de trei parteneri şi a realizat, de asemenea, lucrările de construcţie a tunelurilor de metrou din Moscova.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
A trecut mai bine de un deceniu de când imaginile au fost distribuite pe o pagină care le-a numit „facilităţi subterane pentru o casă de odihnă în Gelendzhik” (Gelendzhik este cel mai apropiat oraş de casă), iar cel puţin până în 2016 au rămas disponibile oricui.
Insider oferă detalii complete despre cele două tuneluri. Două clădiri separate, la care se poate ajunge printr-un lift care coboară până la o adâncime de 50 de metri, aprovizionate cu apă, produse alimentare, canale de ventilaţie şi un sistem de cablare astfel încât să garanteze mai multor persoane un sejur cu tot confortul pentru zile, dacă nu săptămâni.
O demonstraţie, potrivit unor experţi, a obsesiei lui Putin pentru propria supravieţuire, în cazul unor situaţii de pericol grav.
Unul are 60 de metri lungime, celălalt de 40, au 6 lăţime şi, prin urmare, garantează aproximativ 600 de metri pătraţi de spaţiu în care să te deplasezi ferit de atacuri, ferit chair şi de arme nucleare.
Există contoare de cabluri pentru a garanta atât accesul la reţeaua electrică, cât şi comunicaţiile prin fibră optică. Există şase orificii diferite pentru a-i proteja pe cei din interior de atacurile chimice. Totul este aranjat, aşadar, ca într-un adevărat „post de comandă” operaţional. Fiecare dintre tuneluri are o ieşire care se deschide spre mare în apropierea clădirii, uşile care ies între stâncile şi nisipul ţărmului sunt clar vizibile în fotografii.
Un inginer expert în structuri defensive căruia Insider i-a transmis schiţele susţine că nu se poate spune cu certitudine dacă structurile subterane sunt capabile să reziste unui atac atomic. Totul ar depinde de modul în care sunt armaţi pereţii de beton şi ce material a fost folosit.
Michael C. Kimmage, fost oficial al Departamentului de Stat al SUA, a formulat ipoteza privind motivele care l-au determinat pe Ţar să construiască aceste structuri: „Putin simte că este în centrul unei confruntări cu Occidentul. Şi această confruntare are şi o dimensiune nucleară. Aceste buncăre sunt pur şi simplu o parte din această dinamică”.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe