Barack Obama, care este cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite, nu a fost introdus în acest clasament, deoarece se află în exerciţiu.
Potrivit acestui clasament, realizat de canalul de informaţii politice C-Span, Abraham Lincoln (1860-1865), George Washington, primul preşedinte al americanilor, şi Franklin D. Roosevelt, artizanul planului economic New Deal (1933-1945), sunt, în mod nesurprinzător, cei mai mari trei preşedinţi, în opinia istoricilor.
Clasamentul a fost realizat asupra unui număr de 42 de preşedinţi, deoarece Grover Cleveland a fost ales pentru două mandate neconsecutive, fiind cel de-al 22-lea şi al 24-lea preşedinte american.
John Kennedy se situează pe poziţia a 6-a, Ronald Reagan este al 10-lea, iar Bill Clinton se clasează pe locul 15, acesta fiind plasat al 21-lea într-un clasament precedent, realizat în anul 2000.
Dintre toţi preşedinţii contemporani, George W. Bush (2001-2008) ocupă cea mai slabă poziţie, a 36-a, la nouă locuri după Richard Nixon, clasat al 27-lea, care a demisionat din cauza scandalului Watergate.
Istoricii au evaluat preşedinţii după mai multe criterii, care merg de la capacitatea de "convingere a opiniei publice" la "autoritatea pe timp de criză", trecând prin autoritatea morală şi relaţiile internaţionale. În acest ultim criteriu înregistrează George W. Bush cel mai slab punctaj, plasându-se pe poziţia 41.
Ronald Reagan obţine o notă bună pentru capacitatea sa de convingere, care-l propulsează de pe locul al 10-lea în clasamentul general pe cel de-al 3-lea pentru această calitate.
Bill Clinton este, de asemenea, salutat pentru capacitatea lui de convingere, fiind clasat al 10-lea în acest domeniu, faţă de locul al 15-lea în clasamentul general.
În schimb, autoritatea morală a fostului preşedinte democrat nu este cel mai tare punct al său în faţa istoricilor, care îl situează, în acest domeniu, pe locul al 37-lea, înaintea lui Richard Nixon, care ocupă locul 41, dar după George W. Bush, clasat al 35-lea.