Căderi record de zăpadă în Austria

Circulaţia feroviară şi rutieră a fost perturbată vineri în sudul Austriei, din cauza căderilor abundente de zăpadă, care au provocat şi întreruperi în alimentarea cu energie electrică, iar autorităţile au avertizat asupra riscurilor majore de producere a avalanşelor.

Urmărește
551 afișări
Imaginea articolului Căderi record de zăpadă în Austria

Căderi record de zăpadă în Austria

În valea Gailtal, în provincia Carinthia, stratul de zăpadă a atins 102 centimetri în 48 de ore, nivel care nu a mai fost înregistrat în ultimii 80 de ani, conform centrului meteo austriac ZAMG.

În valea Lesachtal, nivelul zăpezii variază între 160 şi 200 de centimetri, conform unor surse neoficiale.

Intemperiile au determinat închiderea mai multor drumuri în Carinthia şi Tyrol, inclusiv a unor rute de acces către două staţiuni de ski.

Căile ferate austriece au anunţat suspendarea traficului feroviar între Villach şi Udine (nordul Italiei), precum şi întreruperea traficului pe mai multe rute locale, iar compania feroviară austriacă a cerut ajutorul armatei pentru a putea menţine în funcţiune alte linii ferate.

Circa 3.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, după ce cablurile au cedat sub greutatea zăpezii sau au fost rupte de arborii doborâţi.

În Tyrol, pompierii au intervenit pentru a deszăpezi acoperişurile caselor, care riscau să se prăbuşească. Şase maşini au fost avariate de zăpada căzută de pe un acoperiş, însă incidentul nu s-a soldat cu victime.

Autorităţile locale din valea Lesachtal, unde o avalanşă a provocat pagube materiale importante, le-au cerut locuitorilor să îşi deszăpezească acoperişurile.

Şcolile au rămas închise pentru a doua zi consecutiv în oraşele Spittal şi Hermagor din Carinthia.

Citeşte şi:

Sute de mii de americani, fără energie electrică din cauza intemperiilor

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici