Procesul a fost deschis de trei foste angajate şi vizează să devină un caz colectiv în care să fie reprezentate toate femeile care au deţinut, în ultimii şase ani, funcţiile de director operaţional, vicepreşedinte sau angajat-asociat.
Un purtător de cuvânt al Goldman a refuzat să comenteze asupra procesului, deschis la o curte federală de justiţie din Manhattan.
Potrivit plângerii, directorii grupului, în marea majoritate bărbaţi, au putere discreţionară în a încredinţa conturile şi a delega responsabilităţi către subordonaţi, respectiv în a decide cine primeşte sprijin administrativ sau cursuri de perfecţionare.
Femeile sunt, din aceste cauze, subreprezentate în conducere, respectiv doar 14% din parteneri, 17% din directorii operaţionali şi 29% din vicepreşedinţi.
„Goldman Sachs a implementat intenţionat aceste politici la nivelul grupului, cu scopul de a acorda pachete salariale mai mari bărbaţilor şi de a-i promova mai des”, se arată în plângere.
Procesul a fost deschis de Christina Chen-Oster, fost vicepreşedinte pentru divizia de obligaţiuni covertibile, Lisa Parisi, fost director pentru administrarea activelor, şi Shanna Orlich, care a ocupat postul de trader-asociat.