- Home
- Externe
- WASHINGTON, (28.10.2014, 07:10)
- Ion Gaidau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Campania aeriană a Statelor Unite împotriva grupării Stat Islamic costă 8,3 milioane de dolari pe zi
Statele Unite cheltuiesc în fiecare zi 8,3 milioane de dolari pentru a finanţa campania aeriană efectuată în Siria şi în Irak împotriva organizaţiei Stat Islamic, o cifră în creştere, a anunţat, luni, Pentagonul.
Urmărește
241 afișări
Campania aeriană a Statelor Unite împotriva grupării Stat Islamic costă 8,3 milioane de dolari pe zi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
De la începutul raidurilor aeriene americane în Irak, pe 8 august, apoi în Siria, operaţiunile au costat 580 de milioane de dolari, potrivit căpitanului de fregată Bill Urban, un purtător de cuvânt al Departamentului american al Apărării.
Până în prezent, Pentagonul cifra costul cotidian al campaniei sale aeriene la aproximativ 7 milioane de dolari, dar, potrivit unui oficial care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, ritmul misiunilor s-a intensificat în ultimele săptămâni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Constanţa: Elicea eolienei s-a prăbuşit în curtea căminului de bătrâni
-
Războiul din Ucraina, ziua 1037. Ucraina primeşte 150 de milioane de euro de la UE pentru mese şcolare şi proiecte de redresare / Biden ordonă Pentagonului să continue creşterea livrărilor de arme către Ucraina
-
O rachetă rusească de apărare aeriană ar fi putut doborî avionul azer - presă
Cu toate acestea, analişti independenţi apreciază aceste cifre prea mici.
În acest ritm, campania ar putea costa între 2,4 şi 3,8 milioane de dolari pe an. Dacă atacurile aeriene contra unor ţinte jihadiste se vor intensifica, această sumă ar putea creşte şi atinge între 4,2 şi 6,8 miliarde de dolari pe an, explică analistul Todd Harrison, expert la Centrul pentru evaluare strategică şi bugetară (CSBA) de la Washington, într-un raport publicat la sfârşitul lui septembrie.
Potrivit lui, zborurile de recunoaştere implică cele mai importante costuri pentru operaţiunea "Determinare absolută".
Spre exmplu, ridicarea de la sol a unui avion fără pilot Predator sau Reaper costă 1.000 de dolari pe oră, în timp ce un Global Hawk, un avion fără pilot de supraveghere capabil să zboare mult mai sus, generează un cost de 7.000 de dolari pe oră.
Finanţările pentru această campanie provin din bugetul de război al Pentagonului, adică fondurile pentru operaţiuni de urgenţă în străinătate (Overseas Contingency Operations, OCO). Separate de bugetul de bază al Apărării, aceste fonduri sunt "cartea de credit" utilizată pentru a acoperi costurile de război ale Statelor Unite.
Congresul le-a sporit cu 85 de miliarde de dolari pentru anul fiscal care s-a încheiat în septembrie. Dar Pentagonul prevede o scădere importantă a bugetului său pentru 2015.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:39
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic / Ruşii încearcă să pătrundă în Pokrovsk pentru a-l încercui
-
ieri, 22:04
Fostul preşedinte fugar al Surinamului, Desi Bouterse, a murit la 79 de ani