Canadianul Rocco Magnotta, acuzat de uciderea şi tranşarea unui student chinez, pledează nevinovat

Canadianul Luka Rocco Magnotta a pledat nevinovat marţi în cazul uciderii şi tranşării corpului unui student chinez într-o scurtă apariţie prin videoconferinţă în faţa instanţei de la Montreal, a anunţat procurorul Louis Bouthilliers.

177 afișări
Imaginea articolului Canadianul Rocco Magnotta, acuzat de uciderea şi tranşarea unui student chinez, pledează nevinovat

Canadianul Rocco Magnotta, acuzat de uciderea şi tranşarea unui student chinez, pledează nevinovat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Magnotta, în vârstă de 29 de ani, îmbrăcat într-un hanorac cu glugă a rămas impasibil în timpul celor zece minute cât a durat audierea. Acesta stătea într-o cabină, flancat de doi poliţişti.

Acesta a pledat nevinovat pentru cele cinci capete de acuzare aduse împotriva lui în cursul apariţiei prin videconferinţă de la comisariatul din nordul Montrealului unde este arestat de luni seară, din motive de securitate. El urma să fie transferat într-o închisoare şi să se supună unei evaluări psihiatrice până joi la ora 14:00 (21:00, ora României) când va trebui să apară din nou în faţa instanţei prin videoconferinţă.

Acesta este acuzat de moartea lui Lin Jun, în vârstă de 33 de ani, care a fost ucis cu sălbăticie în noaptea de 24 spre 25 mai la Montreal. Magnotta este acuzat că a dezmembrat corpul şi a filmat scena difuzând imaginile pe Internet.

Extrădat din Germania, unde a fost arestat la începutul lui iunie după ce a fugit din Canada către Franţa, el este pasibil de pedeapsa cu închisoare pe viaţă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici