Faimoasele plimbări cu gondolele ar putea deveni istorie. Canalele din Veneţia încep să se usuce din cauza mareei scăzute şi a lipsei de precipitaţii

  • Săptămânile de vreme secetoasă din timpul iernii au ridicat îngrijorarea că Italia s-ar putea confrunta cu o nouă secetă după situaţia de urgenţă din vara trecută, în condiţiile în care Alpii au primit mai puţin de jumătate din cantitatea normală de zăpadă, potrivit oamenilor de ştiinţă şi grupurilor de mediu.
  • Gondolele nu mai pot naviga pe unele dintre faimoasele sale canale, în timp ce Italia se confruntă cu perspectiva unei noi secete.
Urmărește
796 afișări
Imaginea articolului Faimoasele plimbări cu gondolele ar putea deveni istorie. Canalele din Veneţia încep să se usuce din cauza mareei scăzute şi a lipsei de precipitaţii

Sursa foto: Twitter

Avertismentul vine în timp ce Veneţia, unde inundaţiile sunt în mod normal principala preocupare, se confruntă cu maree neobişnuit de scăzute care fac imposibilă navigarea gondolelor, a taxiurilor de apă şi a ambulanţelor pe unele dintre faimoasele sale canale.
 
Problemele din Veneţia sunt puse pe seama unei combinaţii de factori, lipsa ploilor, un sistem de înaltă presiune, luna plină şi curenţii marini.
 
Râurile şi lacurile italiene suferă de o lipsă severă de apă, a declarat luni grupul de mediu Legambiente, atenţia fiind concentrată asupra nordului ţării, potrivit The Guardian.
 
Po, cel mai lung râu din Italia, care curge din Alpi, în nord-vest, până la Marea Adriatică, are cu 61% mai puţină apă decât în mod normal în această perioadă a anului, a adăugat grupul într-un comunicat.
 
În luna iulie a anului trecut, Italia a suferit cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani şi a declarat stare de urgenţă în zonele din jurul Po, care reprezintă aproximativ o treime din producţia agricolă a ţării.
 
„Ne aflăm într-o situaţie de deficit de apă care s-a acumulat încă din iarna 2020-2021", a declarat expertul climatic Massimiliano Pasqui de la institutul italian de cercetare ştiinţifică CNR.
 
„Trebuie să recuperăm 500 mm în regiunile din nord-vest: avem nevoie de 50 de zile de ploaie", a spus el.
 
Nivelul apei pe lacul Garda, în nordul Italiei, a scăzut până la minime record, făcând posibilă ajungerea pe mica insulă San Biagio de pe lac printr-o potecă expusă.
 
Un anticiclon a dominat vremea în Europa de Vest timp de 15 zile, aducând temperaturi blânde, mai degrabă întâlnite la sfârşitul primăverii.
 
Cele mai recente prognoze meteorologice semnalează totuşi sosirea precipitaţiilor şi a zăpezii atât de necesare în Alpi în zilele următoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici