Cancelarul Olaf Scholz promite intensificarea măsurilor de deportare, după masacrul de la Solingen

Cancelarul german Olaf Scholz a promis că va lua atitudine în ceea ce priveşte deportarea, după atacul terorist de la Solingen, revendicat de gruparea Stat Islamic, în care trei persoane au fost ucise.

Urmărește
1956 afișări
Imaginea articolului Cancelarul Olaf Scholz promite intensificarea măsurilor de deportare, după masacrul de la Solingen

Cancelarul Olaf Scholz promite intensificarea măsurilor de deportare, după masacrul de la Solingen

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni, în timpul unei vizite la Solingen, că va intensifica măsurile de deportare, după atacul terorist în care trei persoane au fost ucise, alimentând tensiunile politice şi criticile legate de gestionarea migraţiei de către guvernul său, informează Reuters.

Scholz a depus flori la locul crimei şi a declarat că trebuie să se facă tot posibilul pentru repatrierea şi deportarea persoanelor care nu au dreptul legal să rămână în Germania.

Atacul, care a avut loc vineri seara în timpul unui festival în care se sărbătoreau 650 de ani de la înfiinţarea oraşului Solingen, a fost revendicat de gruparea Stat Islamic.

Un suspect în vârstă de 26 de ani, originar din Siria, este acuzat că a ucis trei persoane şi a rănit alte opt.

Partidul de extremă dreapta, Alternativa pentru Germania (AfD), care pledează pentru o reducere drastică a migraţiei, conduce în sondaje în Saxonia şi Turingia, unde alegerile au loc duminică, precum şi în Brandenburg, unde scrutinul este programat pe 22 septembrie.

AfD a folosit atacul de la Solingen în campania electorală, încercând să profite de frica instaurată.

Cu toate acestea, analiştii politici Stefan Merz şi Manfred Guellner au declarat că atacul este puţin probabil să aducă mai multe voturi pentru extrema dreaptă.

Merz a sugerat că partidul de centru-dreapta CDU ar putea avea de câştigat, în detrimentul social-democraţilor lui Scholz.

Atacul pune, de altfel, presiune pe Scholz, al cărui partid Social Democrat (SPD), alături de partenerii de coaliţie Verzii şi Democraţii Liberi, a avut dificultăţi în sondaje după luni de conflicte interne.

Scholz a promis în repetate rânduri intensificarea deportărilor, reluând această promisiune şi după vizita la Solingen.

Potrivit presei germane, autorităţile plănuiau să îl deporteze pe suspectul atacului de vineri în Bulgaria, anul trecut, conform regulilor de azil ale Uniunii Europene.

Cu toate acestea, deportarea nu a fost realizată fiindcă suspectul nu a fost găsit. Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că eşecul deportării a fost cauzat de probleme practice, nu de lipsuri legale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici