Cancelarul Olaf Scholz vrea să vorbească la telefon cu Vladimir Putin. Cei doi lideri nu au mai discutat din 2022

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, vrea să vorbească la telefon cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru prima dată în aproape doi ani, a relatat ziarul german Die Zeit.

Urmărește
419 afișări
Imaginea articolului Cancelarul Olaf Scholz vrea să vorbească la telefon cu Vladimir Putin. Cei doi lideri nu au mai discutat din 2022

Citând surse guvernamentale, ziarul a declarat că încă nu a fost făcută o cerere oficială către Kremlin, dar Berlinul intenţionează să facă acest lucru în perioada premergătoare reuniunii G20 din Brazilia din luna noiembrie.

Zeit nu a relatat ce intenţionează Scholz să discute cu Putin.

Scholz a vorbit ultima dată cu Putin în decembrie 2022, acelaşi an în care liderii SUA, Franţei şi Regatului Unit au avut ultimele contacte directe cu liderul de la Kremlin, potrivit The Kyiv Independent.

Iniţial un partener ezitant, Germania a devenit al doilea mare donator militar al Ucrainei, după SUA.

Pe fondul discuţiilor în rândul aliaţilor occidentali ai Ucrainei cu privire la utilizarea armelor cu rază lungă de acţiune pentru a lovi adânc în interiorul Rusiei, Scholz insistă că Berlinul nu va acorda Kievului permisiunea de a utiliza rachete Taurus pentru a face acest lucru.

Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Scholz la 23 septembrie, în marja celei de-a 79-a Adunări Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York.

Cu puţin timp înainte de întâlnire, Scholz a reafirmat refuzul Berlinului de a permite Ucrainei să utilizeze arme germane pentru a lovi ţinte din Rusia.

„Germania nu va ridica nicio restricţie”, a declarat Scholz. „Acest lucru nu depinde de atitudinea mea personală. Nu vom face acest lucru şi avem motive întemeiate pentru asta”.

Scholz a declarat că poziţia sa nu se va schimba chiar dacă SUA ridică restricţiile şi a spus că Germania îşi propune să „se concentreze pe ceea ce ajută cu adevărat şi pe ceea ce este necesar” în ceea ce priveşte sprijinirea Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici