Luni, 5-0 Radio Police Scanner, o aplicaţie care costă doar 5 dolari, a fost pe primul loc în topul aplicaţiilor plătite descărcate de pe App Store.
Varianta free a aceleiaşi aplicaţii, a urcat pe locul trei în topul aplicaţiilor gratuite, depăşind Tik Tok, Twitter, YouTube, Facebook sau Instagram, fiind depăşită doar de Zynn, o clonă Tik Tok, şi de Zoom.
Protestatarii, dar şi persoanele ce nu participă la proteste, au fost foarte interesaţi să monitorizeze comunicaţiile poliţiei, primii din motive de organizare, iar ceilalţi, datorită interesului uriaş faţă de turbulenţele din Statele Unite. Aplicaţia oferă informaţii în timp real despre jafuri, schimburi de focuri, dar şi despre deplasările forţelor de ordine.
Oficialii guvernamentali şi reprezentanţii forţelor de ordine s-au opus faţă de apariţia unor asemenea aplicaţii, spunând că astfel telefoanele mobile pot fi foarte uşor folosite de infractori ca să afle unde sunt urmăritorii, iar unele departamente de poliţie au recurs chiar la criptarea comunicaţiilor.
Dezvoltatorul aplicaţiei, Allen Wong, spune că s-a înregistrat cel mai crescut interes din cei 10 ani de existenţă a aplicaţiei, numărul de utilizatori înregistrat luni fiind dublu faţă de cel consemnat cu o zi înainte. Numărul de utilizatori activi a urcat la aproape jumătate de million.
În primele 10 aplicaţii gratuite s-au mai plasat rivalii Citizen (locul 5) şi Police Scanner Radio & Fire (locul 7), în vreme ce Broadcastify Pro (locul 13) şi Police Scanner + Pro Edition (locul 17) au urcat în clasamentul aplicaţiilor plătite. Primele cinci aplicaţii de scanare a comunicaţiilor poliţiei de pe App Store şi Google Play au avut o creştere record, de 125% faţă de weekendul anterior.