Candidatul opoziţiei din Venezuela susţine că a fost „forţat” să recunoască victoria lui Maduro la alegerile prezidenţiale

Candidatul opoziţiei din Venezuela, Edmundo González, a declarat că a fost „forţat” să recunoască victoria preşedintelui Nicolas Maduro la alegerile din iulie, înainte de a avea permisiunea să solicite azil în Spania.

Urmărește
236 afișări
Imaginea articolului Candidatul opoziţiei din Venezuela susţine că a fost „forţat” să recunoască victoria lui Maduro la alegerile prezidenţiale

Candidatul opoziţiei din Venezuela susţine că a fost „forţat” să recunoască victoria lui Maduro la alegerile prezidenţiale

Contracandidatul actualului preşedinte a declarat că asistenţii lui Maduro l-au forţat să semneze o scrisoare prin care să-i recunoască victoria în timp ce se ascundea în ambasada spaniolă din capitala Venezuelei, Caracas, la începutul acestei luni, scrie BBC.

Prin intermediul unui mesaj video transmis miercuri de la Madrid pe X, González a declarat că asistenţii lui Maduro i-au adus scrisoarea, susţinând că „trebuia fie să o semnez, fie să fac faţă consecinţelor”.

„Au fost ore foarte tensionate de constrângere, şantaj şi presiune. În acel moment, am considerat că aş putea fi mai util liber decât dacă aş fi închis”, a declarat González.

În replică, Jorge Rodríguez, şeful Adunării Naţionale a Venezuelei şi un aliat-cheie al lui preşedintelui Maduro, a declarat că González şi-a scris de bună voie semnătura şi că nu a fost forţat.

Autorităţile electorale din Venezuela l-au anunţat pe Nicolas Maduro drept câştigător al alegerilor prezidenţiale de la finalul lunii iulie. Cu toate acestea, opoziţia din Venezuela, SUA şi chiar ONU au contestat aceste rezultate, afirmând că alegerile au fost lipsite de „integritate” şi că realul învingător, potrivit rapoartelor obţinute de opoziţie, este Edmundo Gonzalez.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici