Candidatul republican american Ron Paul este acuzat că doreşte dispariţia statului Israel

Ron Paul, unul dintre cei şapte candidaţi pentru învestitura republicană în cursa pentru Casa Albă, este acuzat de un fost consilier că ar vrea dispariţia Israelului.

Urmărește
324 afișări
Imaginea articolului Candidatul republican american Ron Paul este acuzat că doreşte dispariţia statului Israel

Ron Paul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ron Paul, aflat pe a treia poziţie în sondajele alegătorilor republicani, în spatele favoriţilor Mitt Rommey şi Newt Gingrich, "ar prefera ca statul Israel să nu existe. Mi-a spus asta de mai multe ori în cadrul unor conversaţii private", a scris fostul său consilier Eric Dondero, într-un articol publicat luni în ediţia online a RightWingNews.com.

Dondero, fostul consilier principal al reprezentantului Texasului între 1997 şi 2003, a mai adăugat că Ron Paul "este de partea palestinienilor şi susţine apelul acestora de a desfiinţa statul Israel".

Într-un comunicat trimis postului de televiziune CBS, echipa de campanie electorală a lui Paul consideră că "vechiul angajat este nemulţumit de faptul că a fost demis pe motiv de performanţă". Dondero "nu are credibilitate şi nu trebuie luat în serios", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Ron Paul, Jesse Benton.

Ron Paul, în vârstă de 76 de ani, este cel mai în vârstă participant la cursa pentru Casa Albă. El este în favoarea reducerii ajutoarelor civile şi militare pentru restul lumii, incluzând pentru Israel, ceea ce îl face să fie ignorat de aripa tânără şi cea evanghelistă a partidului republican.

Într-un sondaj recent, el este văzut ca fiind al doilea în Iowa, stat american unde se va da startul scrutinului primar republican, pe 3 ianuarie, urmând ca alegerile republicane să continue şi în celelalte state, rând pe rând. Câştigătorul acestor alegeri îl va înfrunta pe Barack Obama pe 6 noiembrie 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici