Caniculă în Australia, peste 46 grade Celsius (Video)

Incendiile de pădure din Australia au scăpat de sub control sâmbătă, în timp ce sud-estul ţării se confruntă cu un val de căldură fără precedent, iar zonele de nord sunt afectate de inundaţii de proporţii.

Urmărește
105 afișări
Imaginea articolului Caniculă în Australia, peste 46 grade Celsius (Video)

Caniculă în Australia, peste 46 grade Celsius (Video)

Vântul puternic şi temperaturile ridicate au favorizat declanşarea a peste 50 de focare de incendiu în trei state australiene, în condiţiile în care în zonele de sud-est au fost înregistrate temperaturi de peste 46 de grade Celsius.

Trei case, o maşină de pompieri şi un club de golf au fost distruse de incendii în oraşul Horsham din statul Victoria, iar mai multe locuinţe din alte şapte oraşe sunt ameninţate de un incendiu de proporţii care se extinde în parcul Bunyip.

La Melbourne a fost înregistrat un record de temperatură pentru luna februarie, cu 46,4 grade, însă în centrul insulei au fost înregistrate şi temperaturi de peste 47 de grade.

Autorităţile australiene au anunţat că unele dintre incendii par să fi fost provocate intenţionat.

În acelaşi timp, nordul Australiei se confruntă cu inundaţii de proporţii, ploile torenţiale provocând revărsarea mai multor râuri. Primarul din oraşul Ingham, cel mai grav afectat de inundaţii, a declarat sâmbătă dimineaţa că, după o aparentă retragere, nivelul apelor reîncepe să crească.

O mare parte a statului Queensland a fost declarat zonă sinistrată, cu peste un milion de kilometri pătraţi şi 3.000 de ocuinţe afectate de inundaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici