Caniculă în Ungaria. Sunt aşteptate temperaturi de peste 35 de grade

Ungaria va înregistra joi temperaturi care vor depăşi 35 de grade Celsius în cursul după-amiezii, a anunţat miercuri Serviciul pentru sănătate publică ANTSZ.

Urmărește
27 afișări
Imaginea articolului Caniculă în Ungaria. Sunt aşteptate temperaturi de peste 35 de grade

Caniculă în Ungaria. Sunt aşteptate temperaturi de peste 35 de grade (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Ministerul Sănătăţii a cerut ca autorităţile să asigure stropirea locurilor publice şi să afişeze liste cu locurile dotate cu sisteme de aer condiţionat accesibile publicului.

Directorul ANTSZ, Judit Paller, a cerut populaţiei să evite ieşirile în cursul zilei şi să se hidrateze, măsură necesară în special în cazul copiilor şi al persoanelor în vârstă.

La Budapesta, unde se înregistrează 35 de grade la umbră, Primăria le-a oferit apă minerală pietonilor şi şoferilor, în principalele intersecţii din oraş.

Cu trei ani în urmă, Ungaria s-a confruntat cu un val de căldură similar, cu o temperatură maximă de 41,9 grade înregistrată la 20 iulie 2007 în sudul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici