Căpitanul iahtului Bayesian, anchetat de procurorii italieni pentru omucidere

Procurorii italieni îl anchetează pe căpitanul iahtului Bayesian, al magnatului Mike Lynch, care s-a scufudat săptămâna trecută în Sicilia. În urma evenimentului, şapte persoane au murit.

Urmărește
414 afișări
Imaginea articolului Căpitanul iahtului Bayesian, anchetat de procurorii italieni pentru omucidere

Căpitanul iahtului Bayesian, anchetat de procurorii italieni pentru omucidere

Procurorii italieni au deschis o anchetă pentru omucidere împotriva căpitanului iahtului magnatului Mike Lynch, care s-a scufundat recent în largul coastelor Siciliei, eveniment soldat cu moartea a şapte persoane.

Incidentul a avut loc în primele ore ale zilei de luni, când iahtul, sub pavilion britanic, a fost lovit de o tornadă.

Printre victime se numără magnatul britanic al tehnologiei Mike Lynch, în vârstă de 59 de ani, fiica sa Hannah, în vârstă de 18 ani, Morgan Stanley, Jonathan Bloomer, soţia sa Judy, avocatul american Chris Morvillo, soţia sa Neda, şi bucătarul navei, Recaldo Thomas.

Căpitanul, James Cutfield, un neozeelandez în vârstă de 51 de ani, şi alţi 14 membri ai echipajului au reuşit să se salveze când iahtul s-a scufundat în apropierea oraşului Porticello, Sicilia, conform Sky News.

Cu toate acestea, Cutfield este acum investigat pentru omucidere şi naufragiu. Deşi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, ancheta ar putea duce la restricţii de circulaţie pentru căpitan.

Autorităţile italiene analizează dovezile şi desfăşoară interogatorii pentru a stabili dacă acesta sau alt membru al echipajului a comis erori care ar fi putut contribui la pierderea de vieţi omeneşti.

Potrivit procurorului Ambrogio Cartosio, există indicii că anumite decizii nu au fost „perfect în ordine” în momentul incidentului, iar ancheta se va concentra pe măsura în care persoanele aflate la bord au fost avertizate cu privire la procedurile de siguranţă.

În cadrul anchetei, autorităţile vor lua în considerare inclusiv rolul condiţiilor meteo extreme.

Conform legii maritime, căpitanul este responsabil pentru siguranţa navei, a echipajului şi a tuturor persoanelor aflate la bord.

Firma italiană care a construit iahtul a susţinut că navele de tipul „Bayesian”, din care făcea parte şi acesta, sunt considerate „nescufundabile”.

Până în prezent, căpitanul Cutfield şi membrii echipajului nu au dat nicio declaraţie publică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici