O parte importantă dintre aceste persoane se află în zone în care accesul este dificil, inclusiv în zone care au făcut obiectul acuzaţiilor cu privire la comiterea unor atacuri chimice la 21 august şi care sunt în stare de asediu de mai multe luni, a adăugat OCHA.
UNICEF a precizat, la rândul său, că nu a reuşit să acceadă în zone sau la victime ale eventualelor atacuri chimice, deşi a încercat în mai multe rânduri.
Organizaţia internaţională pentru ajutorarea copiilor a amintit că misiunea sa constă în special în a oferi îngrijiri de sănătate de bază copiilor şi femeilor.
O comisie mandatată de ONU să ancheteze infracţiuni în domeniul drepturilor omului în Siria a acuzat regimul de „crime împotriva umanităţii” şi rebeliunea de „crime de război”.
În schimb, comisia nu s-a pronunţat cu privire la folosirea armelor chimice, în lipsa unor dovezi concrete.
Pe baza unor elemente de probă disponibile în prezent, această comisie a anunţat că nu a putut să ajungă la o concluzie în privinţa agenţilor chimici folosiţi, sistemului de vector sau autorilor acestor acte, precizând totodată că anchetele continuă.