- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (07.06.2021, 13:02)
- Eduard Ivanovici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Care este prima ţară din lume care ar putea adopta Bitcoin ca mijloc de plată?
- El Salvador se pregăteşte să introducă o legislaţie prin intermediul căreia ar deveni prima ţară din lume care adoptă Bitcoin-ul ca metodă de plată, alături de dolarul american, potrivit CNBC.
- Luni, Bitcoin şi Ether, a doua cea mai puternică monedă digitală, au recuperat o parte din pierderile înregistrate de-a lungul weekendului, generate de o serie de rapoarte conform cărora platforma chineză de social media Weibo a suspendat conturile mai multor lideri de opinie din piaţa crypto.
Urmărește
2284 afișări
Într-o videoconferinţă din cadrul Bitcoin 2021, cel mai mare eveniment despre criptomonede din istorie, organizat anul acesta în Miami, preşedintele Nayib Bukele a anunţat încheierea unui parteneriat între El Salvador şi Strike, companie dedicată producţiei de portofele digitale care va construi infrastructura financiară a ţării folosind tehnologia Bitcoin.
„Săptămâna viitoare voi trimite către congres un plan prin intermediul căruia Bitcoin-ul va deveni un mijloc legal de plată”, spune Bukele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Jack Mallers, fondatorul şi CEO-ul grupului Strike, susţine că decizia va reprezenta o „lovitură auzită în toată lumea”.
„Factorul revelator constă în faptul că Bitcoin-ul este cel mai grozav activ de rezervă care a fost creat vreodată, dar şi o reţea monetară superioară. Depozitele în Bitcoin oferă o modalitate de a proteja economiile în curs de dezvoltare în faţa potenţialelor şocuri generate de inflaţie”, a declarat Mallers.
El Salvador este în mare parte o economie bazată de cash, de vreme ce aproape 70% din populaţie nu deţine carduri de credit sau alte conturi bancare. Banii trimişi acasă de emigranţi reprezintă 20% din produsul intern brut (PIB) al ţării din America Centrală. Totodată, serviciile actuale pot cere peste 10% pentru aceste transferuri internaţionale, care pot ajunge în câteva zile la destinatari şi uneori necesită o preluare fizică din partea recipienţilor.
În prezent, cea mai valoroasă monedă virtuală din lume ajunge la circa 36.000 de dolari, cu peste 34% sub nivelul înregistrat în urmă cu o lună. Zilele trecute, Bitcoin-ul a suferit o nouă scădere după ce Elon Musk a sugerat că nu mai susţine criptomoneda. Anterior, miliardarul a declarat că producătorul de maşini electrice Tesla nu va mai accepta Bitcoin ca metodă de plată din cauza temerilor provocate de cantitatea masivă de energie pe care o foloseşte moneda, ştergând într-o singură zi sute de miliarde de dolari din piaţa crypto.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe