Casa Albă anunţă că reuniunea de la baza Ramstein a fost reprogramată pentru noiembrie, în format virtual

  • Casa Albă a anunţat că întâlnirea Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei va fi reprogramată în noiembrie, în format virtual.
  • Preşedintele Joe Biden a anulat călătoriile externe din luna octombrie pentru a gestiona efectele uraganelor din SUA, informează The Kyiv Independent.
Urmărește
76 afișări
Imaginea articolului Casa Albă anunţă că reuniunea de la baza Ramstein a fost reprogramată pentru noiembrie, în format virtual

Preşedintele Ucrainei, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina la baza aeriană Ramstein din luna septembrie. Sursa foto: Hepta

Decizia a fost făcută publică în urma unei convorbiri telefonice de miercuri, între Biden şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în cadrul căreia s-a discutat despre un nou pachet de asistenţă de securitate în valoare de 425 milioane de dolari pentru Ucraina.

Reuniunea iniţială la nivel de lideri a Grupului de Contact era programată să aibă loc pe sâmbăta trecută la baza aeriană Ramstein din Germania, dar a fost amânată din cauza apropierii uraganului Milton. Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei, coordonat de SUA, include peste 50 de ţări, printre care toţi cei 32 de membri NATO.

La ultima reuniune de la Ramstein, din 6 septembrie, Zelenski a fost prezent personal şi a obţinut noi promisiuni de ajutor militar din partea aliaţilor. La întâlnirea iniţial programată, preşedintele ucrainean intenţiona să prezinte un plan de victorie în cinci puncte, axat pe aderarea la NATO, apărare, descurajarea agresiunii ruse, cooperare economică şi securitate post-conflict.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici