Casa Albă atribuie Pentagonului confuzia privind grupul naval trimis spre Coreea de Nord, dar care încă nu a ajuns/ Senator: Donald Trump nu ştie unde sunt navele, întrucât i s-a spus altceva, iar acest lucru este problematic

Preşedinţia SUA a respins, miercuri, sugestiile potrivit cărora ar fi indus în eroare publicul privind trimiterea unui grup naval militar spre Coreea de Nord, atribuind eventuala confuzie Pentagonului, situaţie ce indică disensiuni între Casa Albă şi Departamentul Apărării, după ce presa a relatat că navele au mers iniţial spre Australia.

Urmărește
5165 afișări
Imaginea articolului Casa Albă atribuie Pentagonului confuzia privind grupul naval trimis spre Coreea de Nord, dar care încă nu a ajuns/  Senator: Donald Trump nu ştie unde sunt navele, întrucât i s-a spus altceva, iar acest lucru este problematic

Casa Albă încearcă să înlăture confuzia privind grupul naval trimis spre Coreea de Nord

"Preşedintele Donald Trump a spus că avem un grup naval care se îndreaptă spre Peninsula Coreea. Acest lucru este adevărat. S-a întâmplat şi se întâmplă. Mai bine spus, se întâmplă în acest moment", a declarat miercuri seară, potrivit publicaţiei The Hill, Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, părând să nu ştie exact unde se află în acest moment grupul naval militar.

Pe 9 aprilie, Preşedinţia SUA a anunţat că portavionul USS Carl Vinson şi grupul naval aferent nu vor mai face escală în Australia şi se vor îndrepta spre Marea Japoniei, pe fondul tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord. În acel moment, Sean Spicer argumenta că grupul naval trebuie trimis în această zonă pentru descurajarea regimului Kim Jong-Un.

Confuzia a fost amplificată şi de James Mattis, secretarul american al Apărării, care a afirmat că grupul naval militar se afla în apropierea Mării Japoniei.

Însă imagini publicate pe 15 aprilie au arătat că navele militare se aflau în Strâmtoarea Sunda, în largul Indoneziei, după care s-au îndreptat de fapt spre nord-vestul Australiei, unde au participat la un exerciţiu, iar de acolo ar urma să ajungă în largul Peninsulei Coreea.

Miercuri, Sean Spicer a negat sugestiile că ar fi vrut să inducă publicul în eroare, atribuind confuzia Petnagonului.

"Comandamentul american din zona Pacific a transmis că grupul naval va ajunge în final în Peninsula Coreea; acest lucru se va întâmpla. Cred că noi am fost întrebaţi foarte clar despre utilizarea grupului naval militar ca instrument pentru descurajare şi ca prezenţă străină. Aceste lucruri au fost discutate. Dacă aveţi alte întrebări, vă rog să le adresaţi Departamentului Apărării", le-a recomendat Sean Spicer jurnaliştilor.

Cazul a fost criticat de membri ai Congresului. "În mod cert, acest caz arată o lipsă de comunicare ce generează probleme, deoarece preşedintele este comandantul forţelor armate, iar James Mattis, secretarul Apărării, aparent i-a spus, potrivit presei, că portavionul şi distrugătoarele se îndreptau spre Coreea de Nord, ca demonstraţie de forţă, când de fapt se îndreptau în direcţie opusă, în Australia. Este o problemă foarte gravă dacă nu ştim unde sunt mijloacele noastre militare", a declarat senatoarea republicană Susan Collins.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici