Casa Albă confirmă vizita lui Obama la Moscova, între 6 şi 8 iulie

Casa Albă a confirmat, sâmbătă, că preşedintele american, Barack Obama, va efectua o vizită la Moscova, între 6 şi 8 iulie, la invitaţia omologului său rus, Dmitri Medvedev, după care va merge în Italia şi în Ghana.

Urmărește
23 afișări
Imaginea articolului Casa Albă confirmă vizita lui Obama la Moscova, între 6 şi 8 iulie

Casa Albă confirmă vizita lui Obama la Moscova, între 6 şi 8 iulie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kremlinul anunţase luni că vizita va avea loc între 6 şi 8 iulie. "Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, se va afla în vizită oficială în Rusia de la 6 la 8 iulie (...) la invitaţia preşedintelui rus", Dmitri Medvedev, se precizează într-un comunicat al serviciului de presă al Kremlinului, care nu a oferit alte detalii.

În timpul primei sale întâlniri cu Medvedev, cu o zi înainte de summitul G20 de la Londra, de la începutul lunii aprilie, Obama a anunţat că va vizita Moscova în iulie.

După vizita în Rusia, Obama va participa la summitul G8 din Italia, între 8 şi 10 iulie, după care va pleca la Accra, unde se va afla între 10 şi 11 iulie, a precizat Casa Albă.

Vizita în Ghana va fi prima escală oficială în Africa de la preluarea funcţiei şi va include şi o întâlnire cu preşedintele ghanez John Atta-Mills.

Casa Albă a precizat că vizita la Moscova va reprezenta "o ocazie pentru Statele Unite şi Federaţia Rusă de a-şi reafirma angajamentul în favoarea unei reduceri a arsenalelor nucleare şi în favoarea neproliferării". Comunicatul oficial american face referire şi la "cooperarea în domeniul apărării antirachetă, răspunsul la ameninţările comune şi provocările de securitate şi îmbunătăţirea legăturilor dintre companiile americane şi ruse".

Premierul rus Vladimir Putin, fost preşedinte al Rusiei, a declarat miercuri că i-ar face plăcere să aibă o întâlnire cu Obama în cursul vizitei acestuia la Moscova. "Dacă voi fi la Moscova în acel moment şi dacă el va avea timp liber, atunci, de ce nu?", a spus Putin, în cursul unei vizite în Mongolia. "L-aş întâlni cu plăcere", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici