Casa Albă crede că Iranul pregăteşte un atac iminent cu rachete balistice împotriva Israelului

Un înalt oficial de la Casa Albă afirmă că SUA consideră că Iranul se pregăteşte să „lanseze un atac iminent cu rachete balistice împotriva Israelului”, relatează CNN.

Urmărește
753 afișări
Imaginea articolului Casa Albă crede că Iranul pregăteşte un atac iminent cu rachete balistice împotriva Israelului

Un atac iranian asupra Israelului ar putea fi la fel de mare ca cel din aprilie - oficiali americani

Un atac al Iranului asupra Israelului ar putea fi la fel de mare sau mai mare decât atacul pe care l-a lansat pe 13 aprilie, au declarat oficiali americani pentru CBS News.

Iranul e pregătit să lanseze un atac într-un timp scurt încă de la începutul lunii august, când a ameninţat că se va răzbuna pentru asasinarea liderului Hamas Ismail Haniyeh la Teheran, spun oficialii.

În aprilie, Iranul a lansat un atac masiv către teritoriul israelian. Aproximativ 99% dintre rachete au fost interceptate de Israel şi aliaţii săi, inclusiv SUA şi Marea Britanie.

Netanyahu le cere israelienilor să respecte instrucţiunile autorităţilor

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a îndemnat pe israelieni să ţină cont de instrucţiunile de siguranţă ale comandamentului de pe frontul de acasă, în timp ce un oficial de la Casa Albă avertizează că un atac cu rachete balistice iraniene asupra Israelului ar putea fi iminent.

Într-un discurs video adresat naţiunii, Netanyahu afirmă că Israelul se află „în mijlocul unei campanii împotriva axei răului din Iran”.

El spune că Israelul este „hotărât” să îşi întoarcă locuitorii în casele lor din nord, dar adaugă că urmează „mari provocări”.

Netanyahu îi îndeamnă pe israelieni să „urmeze cu stricteţe directivele” comandamentului militar de pe frontul intern şi să „rămână uniţi”.

„Împreună vom lupta şi împreună vom câştiga”, adaugă el.

IDF susţine că Israelul nu a identificat încă o ameninţare aeriană din partea Iranului

Purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF), Daniel Hagari, spune că, în acest moment, Israelul nu a identificat nicio ameninţare aeriană din partea Iranului.

Declaraţia vine după ce un oficial de la Casa Albă a declarat că Statele Unite au indicii că Iranul se pregăteşte să lanseze un atac „iminent” cu rachete balistice. 

Hagari adaugă că IDF se află într-o stare de alertă ridicată şi că un atac iranian asupra Israelului ar avea repercusiuni.

ŞTIREA INIŢIALĂ: „Statele Unite au indicii că Iranul se pregăteşte să lanseze iminent un atac cu rachete balistice împotriva Israelului”, se arată într-o declaraţie.

„Susţinem în mod activ pregătirile defensive pentru a apăra Israelul împotriva acestui atac. Un atac militar direct al Iranului împotriva Israelului va avea consecinţe grave pentru Iran”, continuă comunicatul.

SUA sunt pregătite să facă tot ce le stă în putinţă pentru a ajuta Israelul să intercepteze orice i-ar direcţiona Iranul, a declarat un oficial american pentru CNN.

Aceste eforturi ar fi similare cu modul în care SUA şi-au oferit asistenţa în aprilie, când Iranul a lansat un val de drone şi rachete către Israel - marea majoritate a acestora fiind interceptate cu succes.

Nu a fost clară amploarea atacului pe care SUA anticipează că Iranul îl va lansa împotriva Israelului de această dată.

Tensiunile dintre Israel şi Iran au crescut semnificativ în ultimele săptămâni, deoarece Israelul şi-a intensificat atacurile asupra Hezbollah, o grupare militantă susţinută de Iran. Luni, Israelul a lansat o operaţiune terestră în sudul Libanului, vizând Hezbollah.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici