May a declarat că are o „nouă misiune- oferindu-le oamenilor Brexitul pentru care au votat, reunind ţara şi construind un stat care să funcţioneze cu adevărat pentru toată lumea”.
Ea a afirmat că a ascultat preocupările deputaţilor care au votat împotriva ei şi care ar fi luptat pentru schimbarea acordului său privind Brexitul la summitul UE de joi.
Potrivit rezultatelor oficiale, Theresa May a obţinut 200 de voturi pentru şi 117 împotrivă, astfel că rămâne lider al Partidului Conservator (centru-dreapta) şi prim-ministru al Marii Britanii.
Theresa May este acum imună faţă de orice încercare de schimbare a leadershipului politic timp de cel puţin un an.
Votul de încredere a fost declanşat de 48 de parlamentari, supăraţi de politica sa legată de Brexit, despre care au spus că trădează rezultatul referendumului din 2016.
Jacob Rees-Mogg, care a cerut votul de încredere, a declarat că este un „rezultat teribil pentru prim-ministru” şi a invitat-o să demisioneze.
Andrew Bridgen, care a votat de asemenea împotrivă, a declarat că „a fost o oportunitate imensă pentru a relua negocierile cu Brexit cu un nou prim-ministru” şi există riscul de „impas” în Parlament.
Dar fostul ministru de stat Damian Green a declarat că este o victorie „decisivă” pentru May care ar trebui să îi permită „să meargă mai departe şi să continue munca”.